Людмила Оляновська 7 червня на чемпіонаті Європи з легкої атлетики здобула Україні першу медаль

8 Червня, 2024

Більше того, «бронзу» українка вирвала перед фінішною лінією! А разом з тим виконала олімпійський норматив на Олімпійські ігри в Парижі – 1:28:48 год.

«Люблю фініші на Олімпійських стадіонах. Що в Пекіні, де я виграла медаль чемпіонату світу, що зараз! – говорить Людмила Оляновська після фінішу. – Коли заходили в тунель, бачила, що іспанка не так і далеко. На стадіоні, за триста метрів до фінішу, розуміла, що можу її наздогнати, а за 150 уже була впевнена в цьому. Це було видно навіть по частоті рухів.

Так, іспанка вже йшла з прапопром. Колись я теж фінішувала з ним. Але зараз я хотіла підняти його після фінішу. І вдячна тим, хто мені його дав. А ще більше вдячна тренеру, батькам і нашим військовим за те, що я – українка! Мій п’ятирічний син – моя найбільша мотивація. Але через те, що росіяни пошкоджують інфраструктуру, в Україні часто немає світла. І я навіть не знаю, чи у нього була можливість бачити, як я вигравала цю медаль. І навіть не знаю, чи зміг йому й моїм рідним хтось про це повідомити. Два роки тому на чемпіонаті Європи в Мюнхені я була четвертою. Не могла собі того пробачити. І ця медаль була дуже важливою. Важливою не лише для мене, а для всієї України».

Іспанку Лауру Гарсіа-Каро Оляновська випередила менше, ніж на секунду!

Переможний дубль залишився за італійками Антонеллою Пальмізано (1:28:08 год) й Валентіною Траплетті (1:28:37 год).

Джерело: uaf.org.ua