Богдан Кулинич: «Ми просто не мали права на помилку. І вважаю, що виконали свою маленьку місію»

16 Травня, 2022

Тренер воротарів команд МСК «Дніпро» U-19 та жіночої футзальної команди МСК «Дніпро» Богдан Кулинич в Іспанії у складі збірної команди України виборов золото чемпіонату світу з футболу серед гравців з порушенням опорно-рухового апарату і став триразовим переможцем цих світових змагань

До уваги ексклюзивне інтерв’ю Богдана Кулинича пресслужбі черкаського МСК «Дніпро».

 – Богдане, вітаємо з виграшем чемпіонаті світу, який став черговим у твоєму послужному списку. Поділися своїми відчуттями від отриманої перемоги?

– Щиро дякую! Перш за все хочу подякувати нашим воїнам-захисникам, які захищають Україну від рашиських загарбників та вбивць. Саме завдяки їм ми мали змогу представляти Україну на міжнародній арені. Свою перемогу ми присвячуємо саме їм і впевнений, що головна перемога України відбудеться вже зовсім скоро!

Їдучи на чемпіонат світу ми розуміли, що в даний час ми не скільки спортсмени, як дипломати. І ми маємо показати всьому світу, що Україна була, Україна є, і Україна завжди буде! Ми просто не мали права на помилку. І вважаю, що виконали свою маленьку місію. Тому звичайно є відчуття задоволення від виконаної роботи.

– З урахуванням золотої нагороди Паралімпійських ігор у Бразилії, який з цих чотирьох титулів дався найважче?

– Кожен матч, кожна перемога давалися за рахунок великої і тяжкої роботи на навчально-тренувальних зборах та максимальної віддачі під час матчів. Але однозначно найважчою у психологічному плані є цьогорічна перемога. Фізично ми були на футбольному полі в Іспанії, а думками і серцем в Україні.

– Виграш у якому матчі на чемпіонаті світу в Іспанії був найскладнішим. При цьому варто відзначити, що Україна всі матчі виграла.

– Я думаю, що найскладнішим завжди є останній бій, фінальний матч, який все вирішує. В цьому році в зв‘язку з повномасштабною війною, яку почала проти нас російська федерація ми не мали змоги провести жодного навчально-тренувального збору,  закласти функціональну підготовку та награти нові тактичні схеми. Та більше того, деякі гравці нашої збірної  виривалися з тимчасово окупованих територій. Тому було дуже важливим виграти в кожному матчі і в той же час раціонально розподілити свої сили. Вважаю, що нам це вдалося!

– Розкажи про атмосферу, яка панувала на чемпіонаті?

– Всі гравці та команди були раді бачити один одного, тому що останні два роки через пандемію ковіду не проводився жоден чемпіонат. Однак, варто відзначити, що головна увага була присвячена саме нашій збірній. Всі висловлювали свою підтримку і впевненість у перемозі українського народу у цій скаженій та дурній війні. На трибунах нас шалено підтримали українські жінки та діти, які були вимушені тимчасово виїжджати з України, щоб не стати жертвами російських орків. Дякую всім хто підтримує Україну!

– Перед виїздом до Іспанії, ти сказав, що найбільша мрія – повернутися з чемпіонату світу і відсвяткувати дві перемоги. Одну вже відсвяткував, як відчуваєш коли буде наша перемога у війні з російськими окупантами?

– Святкувати будемо дві перемоги разом! Я впевнений і знаю точно, що перемога буде за Україною. Хочу, щоб вона відбулася, як можна швидше і ми повернули всі свої території!

Вірю і дякую кожному воїну ЗСУ, ТрО, МВС, МЧС, медикам та волонтерам! За нами правда, з нами Бог! Перемога буде наша!

– Які найближчі плани і твої, і нашої збірної команди?

– З Іспанії ми вирушаємо в Австрію, де візьмемо участь у турнірі, щоб ще більше привернути  увагу  до України! По поверненню додому буду, як і до чемпіонату робити все, щоб бути максимально корисним для України і пришвидшення нашого ДНЯ ПЕРЕМОГИ!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! СЛАВА УКРАЇНІ!