Черкаський гімнаст виборов три «золота» на етапі Гран-прі в Сомбатгеї

28 Вересня, 2021

Українські спортивні гімнасти виступили на останньому турнірі перед чемпіонатом світу, що відбудеться в жовтні. На етапі Гран-прі в угорському Сомбатгеї збірна здобула одразу дев’ять медалей, з них чотири – золоті.

Домінував на цих змаганнях Ілля Ковтун з Черкас, який виграв три з шести можливих золотих нагород. Українець вийшов до всіх фіналів і в чотирьох піднявся на п’єдестал.

Ковтун став найкращим у вільних вправах, заробивши 14.45 бала й обійшовши чеха Ондржея Кального та угорця Кріштофера Месароша.

З великим відривом ще одне “золото” Ковтун здобув на брусах (15.15), де знову обійшов Месароша (14.35).

Третій титул Ковтун виборов на поперечині (14.45). У фіналі він залишив позаду ізраїльтянина Алєксандра Мякініна та серба Івана Деяновича.

На коні Ілля став другим (14.7), пропустившим вперед албанця Матвєя Пєтрова, у якого була ідентична оцінка, але вищі бали за виконання. Третім став Месарош, а шостим – Мельников (13.5).

Найменш вдалим у Ковтуна був виступ на кільцях: там українець посів шосте місце з 12.7 бала. В опорному стрибку Ілля ввійшов до топ-5 (13.35): за медалі не зміг поборотися через недостатньо високу складність другого стрибка.

18-24 жовтня в японському Кітакюшю відбудеться чемпіонат світу зі спортивної гімнастики.

Джерело: suspilne.media