Екс-гравця черкаського “Дніпра” Олександра Петракова затверджено головним тренером національної збірної

18 Листопада, 2021

Виконком Української асоціації футболу затвердив Олександра Петракова головним тренером національної збірної України.

«На засіданні присутній Олександр Васильович Петраков, якому ми з вами в ніч із 16-го на 17 серпня довірили прийняти збірну в дуже важкий період кваліфікації — коли в активі в неї було три очки після трьох матчів.

А рівно за три місяці ми можемо підбити перші підсумки його роботи — збірна виборола право на виступ у плей-офф відбору чемпіонату світу-2022.

За цей час команда не програла жодного матчу, звела до нічиєї поєдинок проти чинного чемпіона світу, збірної Франції, та виборола дві ключові виїзні перемоги над прямими конкурентами — збірними Фінляндії та Боснії і Герцеговини.

До речі, принагідно хочу подякувати нашим колегам із Федерації футболу Франції за дотримання принципів Respect та Fair Play у вчорашньому матчі проти збірної Фінляндії.

Повертаючись до теми нашої національної команди та її тренерського штабу, я абсолютно переконаний, що Олександр Васильович Петраков своєю роботою та результатами повністю заслужив зміну формального статусу на чолі збірної.

У зв’язку із цим, враховуючи рішення Комітету національних збірних команд УАФ, я вношу пропозицію щодо призначення Петракова Олександра Васильовича головним тренером національної збірної команди України з футболу на строк до 30 грудня 2022 року (тобто до завершення чемпіонату світу в Катарі) з можливістю пролонгації за згодою сторін до 30 липня 2024 року (тобто на цикл відбору та фінальної частини Євро-2024)», — звернувся до членів Виконкому УАФ президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Члени Виконкому УАФ підтримали цю пропозицію одноголосно.

https://uaf.ua/