Вікторія Дєдкова: « У нас багато талантів, які просто пропадають»

30 Жовтня, 2019

Першого листопада стартує чемпіонат України з волейболу серед команд Першої ліги. Черкаська команда МСК «Дніпро» вперше візьме участь у всеукраїнських змаганнях.

“Черкаський спорт” поспілкувався з головним тренером команди Вікторією Дєдковою та розпитав екс-гравчиню черкаського «Круга» про старт тренерської кар’єри і плани дніпрянок на сезон.

Як давно займаєтесь волейболом?

Волейболом займаюся з 13 років. Цей вид спорту сподобався  тим, що він емоційний та дуже красивий. Починала займатися у Донецьку. Моїм тренером була Надія Салахутдінова, а вже після мене запросили у волейбольну команду «Круг» Черкаси.

У якій команді ви хотіли б грати?

Є дуже багато команд у яких хотілося б пограти. Конкретно одну виділити тяжко. Коли ти граєш у різних командах здобуваєш дуже хороший ігровий досвід. Вчишся чомусь новому, тому що кожен тренер має своє бачення гри і будує тренування під себе.

Чому ви вирішили стати тренеркою?

Я вирішила стати тенером, тому що було цікаво спробувати себе в ролі наставника. Моїм бажанням завжди було вчити дівчаток чомусь новому і давати молодим спортсменкам дорогу у великий спорт.

Чи тяжко бути тренером? Що найтяжче у цій роботі ?

Звичайно. Тренер – це неймовірно тяжка професія. У Черкасах дуже давно розпалася волейбольна команда. Шкода, адже у нас багато талантів, які просто пропадають. Впевнена, що й уболівальникам буде приємно знову прийти підтримати нашу нову жіночу команду. Тому моє завдання не підвести ні команду, ні вболівальників.

Як потрапити у волейбольну команду МСК “Дніпро”?

Потрапити у команду просто. Ми набираємо дівчаток з ДЮСШ. Також можна прийти до нас на перегляд. Якщо гравчиня покаже хороший рівень підготовки, то у неї великі шанси стати частиною нашої команди.

Як налаштована команда на сезон?

Дівчата – великі молодці. Я бачу в них бажання, прагнення вчиться, грати. Найголовніша мета – вийти у Вищу. Бачу, що дівчата  цього дуже хочуть і наполегливо працюють. Вірю, що у нас все вийде.

Бліц

1. Місце народження.

Донецьк

2. Улюблений спортсмен?

Одного спортсмена виділити не можу. Багато хороших гравців на кого можна дивитися і милуватися.

3. Що побажаєте вболівальникам?

Хочу, щоб вболівальник прийшли та підтримали волейболісток. Оцінили нашу працю та старання. А також, лише позитивних  вражень від наших ігор.