Чим запам’ятався 2020 рік: муніципальний спортивний клуб «Дніпро» (Черкаси)

1 Січня, 2021

2020 рік став знаковим в спортивній історії Черкас. Вперше представники одного спортивного клубу стартували у семи (!) чемпіонатах України у чотирьох ігрових видах спорту

Історія муніципального спортивного клубу «Дніпро» (Черкаси) почалася з липня  2018 року, коли

було втілено в життя мрія багатьох перспективних випускників місцевих спортивних шкіл, які після їх закінчення не мали можливості продовжувати займатися своїм улюбленим ігровим видом спорту на Черкащині. Для вирішення цього питання було і створено МСК «Дніпро» (директор Гончаров Юрій Андрійови). Першим представником черкаського муніципального спортивного клубу у чемпіонатах України стала футбольна команда МСК «Дніпро», яка взяла участь у чемпіонаті країни з футболу (I ліга, вікова категорія U-19). Середній вік черкаської команди тоді ледь дотягував до 18 років. Головним завданням при комплектації команди, стало формування її за рахунок випускників місцевих дитячо-юнацьких шкіл. Такого ж принципу стали дотримуватися при формуванні інших команд із ігрових видів спорту, що стали входити до складу МСК «Дніпро». Таким чином клуб став «ліфтом» між юнацьким та дорослим спортом.

Дуже важливим є той факт, що створення муніципального спортивного клубу «Дніпро» знайшло підтримку у міського голови Черкас Анатолія Бондаренка і Черкаської міської ради.

2020 рік став знаковим в спортивній історії Черкас. Вперше представники одного спортивного клубу уже стартували у семи (!) чемпіонатах України у чотирьох ігрових видах спорту:

– Чемпіонат України з футболу серед команд II ліги. Середній вік гравців черкаської команди 19,5 років;

– Чемпіонат України з футболу серед команд I ліги (вікова категорія учасників U-19);

– Чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд вищої ліги. Середній вік гравців черкаської команди 21 рік;

– Чемпіонат України з регбі-7 серед команд першої ліги;

– Чемпіонат України з футзалу серед жіночих команд вищої ліги. Середній вік гравців черкаської команди 18 років;

– Чемпіонат України з футзалу серед чоловічих команд другої ліги. Середній вік гравців черкаської команди 18 років;

– Чемпіонат України з футзалу серед команд екстра-ліги (юнаки, вікова категорія учасників U-17).

Також футзальна команда у сезоні 2020/2021 років позмагається за нагороди Чемпіонату України з футзалу серед команд молодіжної ліги (вікова категорія учасників U-19).

Приємно зазначити, що на турнірі з хокею з шайбою «Кубок мера Черкас» серед юнаків 2008-2009 років народження МСК «Дніпро» був представлений командою, яка фінішувала з бронзовими нагородами.

Завдяки підтримки міського голови Черкас і Черкаської міської ради спортивні команди МСК «Дніпро» мають необхідне для проведення тренувань і матчів – гравці і персонал забезпечені спортивною формою та іншим екіпіруванням, м’ячами і необхідним обладнанням. У розпорядження МСК «Дніпро» (Черкаси) спортивна інфраструктура черкаського «ЧЕРКАСИ-АРЕНИ», якої не мають багато команд країни.

ФОТО – серпень 2020 року.