Чемпіонати України з волейболу, де грали команди МСК «Дніпро» (Черкаси), завершені достроково

17 Травня, 2022

Федерація волейболу України повідомила, що чемпіонати України серед жіночих команд вищої ліги і чемпіонат України серед чоловічих команди другої ліги, учасниками яких були команди МСК «Дніпро», завершено за результатами I етапу

Нагадаємо, що чоловіча команда лідирувала у другій лізі і створила сенсацію, здобувши путівку до 1/4 фіналу Кубку України, де всі інші учасники представляли суперлігу.

Жіноча команда у вищій лізі змагалася за місце у першій вісімці.

Щодо сезону наступного сезону, то президент Федерації волейболу України Михайло Мельник сказав наступне:

– Ми не можемо знати, що взагалі у нас буде у наступному сезоні, які клуби залишаться, які відновляться. Коли такий великий клуб як “Прометей” призупинив свою діяльність, то що говорити про Чернігів й інші, де ледь було фінансування. Зараз нічого не можна сказати. Думаю, що… Навіть якщо дуже швидко, завтра закінчиться війна, все почне відновлюватися, думаю, що державі, спонсорам буде в першу чергу не до спорту, до волейболу зокрема. Буде дуже важко. Я навіть не можуть собі уявити, яким він буде. Тим паче, що багато гравців пороз’їжджалися за кордон, хто зміг. У жінок взагалі без проблем, бо не був заборонений виїзд, у чоловіків – до 60 років заборонений виїзд. Хто був тут, той і залишився. А з дівчат у нас багато повиїжджали малих, молодих. Молодих ми багатьох вивезли в інші країни подалі від війни, і яка їхня подальша доля – ніхто не вгадає.

Можливо, якраз настав час для серйозного формування студентських чемпіонатів, студентської ліги. У Сполучених Штатах, наприклад, немає професійного чемпіонату з волейболу, лише студентські, але вони не випадають з фіналів чемпіонатів світу, Олімпійських ігор”.