9 листопада Центральному стадіону м. Черкаси виповнюється 65 років

9 Листопада, 2022

За 65 років свого існування головна спортивна споруда Черкаської області – Центральний стадіон – пройшла насичений на різноманітні події шлях.

Із 1957 по 2018 рік основним видом діяльності підприємства було обслуговування спортивних споруд стадіону. Проте час диктує нові умови та вимагає більш прогресивнішого підходу. Про новий підхід до свого функціонування розповідає директор черкаського муніципального спортивного клубу «Дніпро» Гончаров Юрій Андрійович:

– У 2018 році керівництво «Центрального стадіону» привернула до себе особливу увагу відсутність у Черкасах та й області спортивних команд з ігрових видів спорту, де б могли продовжувати займатися улюбленими видами спорту кращі вихованці місцевих дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Раніше 17-18-річні юнаки і дівчата після завершення навчання у спортивних школах, або припиняли займатися спортом, або переїжджали для продовження своєї спортивної кар’єри в інші міста України. Відтак виникла ідея створити муніципальний спортивний клуб «Дніпро», який для місцевих спортсменів має стати таким собі «ліфтом» між дитячо-юнацьким спортом і дорослим. В пріоритеті – запрошення до команд місцевих здібних спортсменів. Ідею створення підтримали депутати Черкаської міської ради і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Першою командою МСК «Дніпро» була футбольна, яка у сезоні 2018/2019 років відкрила нову сторінку, стартувавши у чемпіонаті України з футболу серед гравців вікової категорії U-19. Протягом наступних двох років – з 2019 по 2021 рік, до складу МСК «Дніпро» додавалися команди з інших, видів спорту – волейболу (жіноча і чоловіча команди), футзалу (жіноча і чоловіча команди) та регбі-7, які грали і продовжують виступати у Чемпіонатах України:

– волейбол, жінки – чемпіонат України, вища ліга;

– волейбол, чоловіки – чемпіонат України, друга ліга;

– регбі-7, чоловіки – чемпіонат України, вища ліга;

– футзал, жінки – чемпіонат України, вища ліга;

– футзал, юнаки – чемпіонат України, друга ліга;

– футбол, юнаки – чемпіонат України, перша ліга (U-19).

Із 2021 року наш муніципальний спортивний клуб «Дніпро» почав опікуватися не лише суто спортивними проектами, а й втілювати у життя ідеї соціального спрямування.

На початку минулого року у дітей з різними особливостями здоров’я у рамках проєкту «Чемпіони по життю» з’явилася можливість на базі МСК «Дніпро» (Черкаси)  брати участь у заняттях з футболу під керівництвом тренерів Богдана Кулинича, Наталії Кулинич, Татяни Король, Михайло Якуніна.

Вже цього року створено і проведено набір у команду МСК «Дніпро» kids, де тренери Жало Богдан, Кулинич Богдан та помічник тренерів Власенко Віталій проводять тренування з дітьми починаючи з наймолодшого віку.

З метою популяризації ігрових видів спорту та гармонійного і всебічного розвитку дитини спортсмени і тренери МСК «Дніпро» у школах м. Черкаси проводять майстер-класи «Перше тренування».

Цього року спільно із міським головою Черкас Анатолієм Бондаренко ініціювали створення спортивно-соціального та психологічного реабілітаційного центру для ветеранів війни на базі МСК «Дніпро» (Черкаси). У центрі ветерани зможуть проходити спортивну і психологічну реабілітацію, готуватися до різноманітних змагань та ігор ветеранів. Цей проєкт отримав назву «Герої».

Загалом з початком російсько-української війни життя МСК «Дніпро» значно змінилося.

Протягом першого місяця воєнних дій у хостелі нашого клубу було організовано розселення та забезпечення харчуванням осіб, які вимушено переїхали з інших населених пунктів України.

Для надання адресної допомоги і закупівля необхідного працівникам нашого підприємства та спортивним вболівальникам міста Черкаси – «Ультрас», що проходять службу у Збройних Силах України, клуб організував у соціальних мережах проведення благодійних аукціонів.

Також МСК «Дніпро» спільно з Асоціацією футзалу Черкащини провів кілька благодійних турнірів з футзалу на підтримку ЗСУ. За підтримки нашого клубу, усіх небайдужих і футзальної спільноти Черкащини нашим «Ультрасам» у ЗСУ на зібрані кошти були придбані і передані два автомобілі.

На базі нашого муніципального спортивного клубу працює реабілітаційний кабінет, де можуть приймати процедури учасники воєнних дій. Також нами був ініційований збір речей для бійців Збройних Сил України, які перебувають на лікуванні після отриманих поранень у госпіталях та тим, які проходять там реабілітацію.

З перших днів війни шестеро представників  МСК «Дніпро» поповнили лави Збройних Сил України: Роман Надточій (головний тренер команди з регбі), Богдан Артеменко (асистент головного тренера жіночої команди), Євгеній Полін (інженер з техніки безпеки), Олег Гребельний (заступник директора), В’ячеслав Бойко (офіцер з безпеки) і Борис Царенко (інженер-агроном).

Переконаний, що спільними зусиллями Україна переможе і МСК «Дніпро» реалізує ще не один проєкт!