Сергій Куліш визнаний кращим спортсменом серпня-2023 на Черкащині

11 Вересня, 2023

Експертна комісія при відділенні НОК України в Черкаській області визначила переможця серпня в номінації «Кращий спортсмен» на Черкащині-2023.

Цього місяця на звання найкращого претендували двоє атлетів: стрілець Сергій Куліш як учасник чемпіонату світу та веслувальник Олександр Лугеря як бронзовий призер чемпіонату Європи. Перемогу за підсумками участі в змаганнях минулого місяця здобув Серій Куліш.

Тож минулого місяця:

Заслужений майстер спорту України Сергій Куліш став учасником чемпіонату світу з кульової стрільби, що відбувся в Баку (Азербайджан) із 14 по 31 серпня. Спортсмен продемонстрував гарний результат, хоч і не здобув медалей. У його здобутку: вправа МГ-5 стрільба на 50 метрів з трьох положень – 4 місце, ГП-6 командний старт – 11 місце, МГ-9 стрільби з положення лежачи на 50 метрів – 13 місце, МГ-9 командний старт – 9 місце, МГ-9 мікс – 16 місце, ГП-мікст – 11 місце. Загалом Сергій набрав 2750 залікових очок. Його тренує Віктор Нагній.

Майстер спорту України Олександр Лугеря узяв участь у чемпіонаті Європи з академічного веслування серед молоді до 23 років. Змагання проходили з 24 по 28 серпня в місті Крефельт у Німеччині. Спортсмен виборов бронзову нагороду зі вправи 8+ зі стерновим на дистанції 500 метрів. Результат Олександра – 1000 очок. Тренує спортсмена Олександр Рожанський.

Джерело: відділення НОК України в Черкаській області