Яна Каган: «Завжди мріяла грати за рідні Черкаси»

17 Січня, 2020

Волейболістка МСК «Дніпро» Яна Каган у інтерв’ю “Черкаському спорту” розповіла про підготовку до  домашнього тур, найкращу гру сезону та про «десятку» на футболці.

Як давно займаєшся волейболом?

Займаюся  спортом з 10 рокiв. У мене стояв вибiр мiж волейболом та бальними танцями. З часом, любов до командної гри мене затягнула більше, ніж танці. Спасибі моєму вчителю фізкультури Бандурі М.В. за те, що повірив у мене і підштовхнув мене до занять волейболом.

У якій команді ти мрієш грати ?

Звісно, хочеться пограти в команді з вищим рівнем майстерності, де в першу чергу є взаємодія тренера з кожним гравцем. Конкретно зараз не можу виділити якусь одну команду, їх багато.

Як ти потрапила до МСК «Дніпро»?

Коли я дізналася, що створюється команда в нашому місті, у мене по спині мурахи пройшли. До цього я грала в інших містах: У “Полтавчанці” з Полтави тв 2 роки відіграла за “Харків’янку”, але завжди мріяла пограти за свої рідні Черкаси. Директор КДЮСШ №1 Краснова запросиламене на перегляд до команди  і я пройшла. Я була рада стати частиною великої сім’ї МСК «Дніпро»

Яке  у тебе хобі?

Навіть коли немає тренувань з волейболу мені подобається ходити у тренажерний зал. Особливо класно, коли гучно лунає моя улюблена музика — я отримую кайф. Але найбільше люблю приємні і теплі зустрічі з моїми рідними та друзями.

Чому обрала саме «десятку»?

Цей номер був у дівчини, яка дуже класно грала в волейбол. Я багато за нею спостерігала,і хотіла навчитися грати як вона. Тому взяла цей номер, щоб постійно вдрсконалюватися і ставати кращою. І не жалкую, тому що 10 номер – для сильних, самовідданих, ініціативних гравців.

Яку гру в сезоні вважаєш найкращою, а яку – найпровальнішою?

На мою думку, найкращим був матч в Чернігові з командою Лиман. Він був напруженим, складним але цікавим. Була гарна взаємодія тренерів з командою. Ми чітко виконували настанови і разом дійшли до перемоги.

Я не скажу, що це була найпровальніша гра, але неприємна для мене. Це був  матч з Білорусією. Ми в якийсь момент закрились і грали кожен за себе. Я вважаю, не вистачало командного духу в цій грі. Над цим ми і працюємо.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от yana kagan (@yanuzi)

Хто у команді найвеселіший?

Найвеселіші – це діти наших гравців та тренерів. Коли вони збираються разом на тренуванні виробляють такі речі, що зі сміху можна впасти.

Розкажи про якусь цікаву ситуацію зі змагань?

У Білій Церкві, після гри недорахували одного м’яча. Він був підписаний – МСК «Дніпро». Наступного дня нам приносять мяч і на ньому стерта наша назва, проте її було ледве видно. Вже на ній написали назву іншої команди. Це було і смішно, і не приємно, і абсурдно.

Як налаштовані дівчата на домашній тур, що відбудеться у лютому?

Команда налаштована дуже позитивно та бойовито. До змагань ставитимось дуже серйозно. Тренуємось майже кожен день. Тренування складні фізично, але цікаві. Стараємось досконало відпрацьовувати усі елементи, які потрібні для того, щоб перемогти. Ми розраховуємо на підтримку вболівальників. Рідні стіни та рідні вболівальники дійсно допомагають. Вірте в нас і ми не підведемо!

 

Блiц

  1. Мiсце народження – Черкаси.
  2. Перший тренер – Сахнюк – Баранова Т.П.
  3. Улюблений спортсмен – Лаура Людвиг
  4. Спортивна мрiя – Грати серед кращих i бути кращою.

Спілкувалася Юлія Глизь