На Черкащині кращим спортсменом травня-2024 став Ростислав Голубович

10 Червня, 2024

На Черкащині вже традиційно визначили кращого спортсмена місяця. На це звання за підсумками травня претендували троє спортсменів: веслувальниця Валерія Шарова, велоспортсмен Ярослав Кліменок та легкоатлет Ростислав Голубович. Вони впродовж місяця взяли участь у низці змагань всеукраїнського рівня та продемонстрували високий результат. Експертна комісія при відділенні НОК України в Черкаській області переможцем місяця визначила Ростислава Голубовича.

Спортсмен та його тренер будуть відзначені грошовою премією від олімпійського осередку Черкащини.

Майстер спорту України Ростислав Голубович став учасником Командного чемпіонату України з легкої атлетики, що відбувся в місті Луцьк. Там спортсмен посів другі сходинки – у змаганнях із бігу на 400 метрів із бар’єрами та в естафеті 4*400 м, а також став четвертим у бігу на 400 метрів. Підготував Ростислава тренер Інна Васеленко.

Майстер спорту України Валерія Шарова взяла участь у чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років, що проходив в Умані. Спортсменка там здобула чотири призові місця: два золота на дистанціях С-4 200 м і ХС-2 200 м, срібло – на С-4 500 м і С-2 1000 м. Також у ще трьох категоріях посіла четверте та п’яті місця. Тренує спортсменку Олексій Іванов.

Майстер спорту України Ярослав Кліменок долучився до участі в трьох змаганнях. На чемпіонаті України в гонці з вибуттям, кільцевій гонці, гонці критеріум із велосипедного спорту (шосе)у Кропивницькому він виборов три бронзи. На Командному чемпіонаті України (крос-кантрі) з велосипедного спорту (маунтенбайк) у Рівному Ярослав став третім у командній гонці на 28,8 км серед чоловіків. На чемпіонаті України на шосе з трековою програмою з велосипедного спорту (трек), що проходив на Львівщині, спортсмен виборов золоту нагороду в командній гонці переслідуванні серед юніорів. Його тренує Віталій Степаненко.

Джерело: відділення НОК України в Черкаській області