«Черкаські Мавпи» вдруге в сезоні перемогли «Прометей»

21 Грудня, 2019

Зустріч у Камянську закінчилася перемогою гостей з різницею у сім очок: – «Прометей» – «Черкаські Мавпи» – 92:99

У першій половині гри команди порадували змістовною та доволі результативною грою. Першу чверть трохи краще провели господарі, а другу десятихвилинку виграли гості.

Обидві команди класно рухали м’яча та були у відмінній кидкокій формі: Прометей реалізував 6 з 11 дальніх спроб, на що Мавпи відповіли 9 влучними триочковими (60%).

Окремо варто відзначити Володимира Конєва, який до великої перерви закинув 4 з 4 дальніх кидка. Один з них прийшовся на завершення другої чверті і, здавалось би, гості підуть на велику перерву у ролі лідерів, однак Денис Лукашов з цим не погодився. Розігруючий Прометея реалізував шалений «базер», завершивши першу половину влучним кидком зі своєї половини майданчику – 47:47.

У третій чверті гості продовжили бомбардувати кільце Прометея з-за дуги і що найголовніше робили це з неймовірним відсотком. Мавпи реалізували 6 дальніх спроб, 4 з яких до активу записав капітан гостей Олександр Кольченко. Прометей в атаці працював також доволі непогано, однак пропустив 35 очок за чверть, дозволивши супернику отримати 13 очок переваги перед вирішальним відрізком гри.

У заключній десятихвилинці Мавпи вже більше думали про те, як втримати перевагу і команді Максима Міхельсона вдалося це зробити. Прометей додав у захисті, проте провів далеко не найкращій свій матч у нападі. Команда Муйжнієкса діяла доволні прямолінійно та однотипно, особливо після того як на екваторі 4 чверті 5 персональний фол отримав Ренді Кулпеппер.

Мавпи встояли у Кам’янському і вдруге в сезоні перемогли Прометей – цього разу на виїзді з рахунком 99:92. Ключовим фактором, звичайно, стали 16 з 27 реалізованих триочкових командою гостей, що дозволило їм компенсувати програне підбирання і, відповідно, боротьбу у фарбі.

Найкращими у гостей стали Олександр Кольченко, у якого 21 очко (1/4 двоочкових, 5/8 триочкових, 4/6 штрафних), 4 передачі та 2 підбирання, а також Володимир Конєв, який набрав 15 очок, реалізувавши 5 з 5 триочкових! Обидва, що цікаво, увійшли до гри з лави.

Мавпи закриють ігровий тиждень у неділю, 22 грудня, виїзним матчем проти Запоріжжя.

                                                                      В/П   ОЧКИ

  1. СК “ПРОМЕТЕЙ” (Кам’янське)   10/4     24
  2. БК “ДНІПРО” (Дніпрo)                  10/2    22
  3. БК “ХІМІК” (Южне)                        8/5      21
  4. БК “ОДЕСА” (Одеса)                       7/7       21
  5. БК “ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ”            7/6      20
  6. БК “ЗАПОРІЖЖЯ”                          4/11     19
  7. БК “КИЇВ-БАСКЕТ” (Київ)            7/4      18
  8. МБК “МИКОЛАЇВ”                          5/8      18
  9. БК “ХАРКІВСЬКІ СОКОЛИ”        1/12     14

Джерело: fbu.ua