«Альтаїр» Драбів – чемпіон Черкащини 2019 року!

3 Листопада, 2019

«Альтаїр» (Драбів) – «Златокрай-2017» (Золотоніський р-н) 2:1 (2:1)

2 листопада 2019 р. Чемпіонат Черкаської обл. 18 тур. смт Драбів. Стадіон «Колос».
Арбітри: М.Білорус (Черкаси), М.Погорілий (Кам’янка), З.Крикун (Звенигородка).
Делегат-інспектор: П.Лаврінець (Канів).

«Альтаїр»: Д.Маценко, В.Александров, В.Олефір, Ю.Дмитренко, Д.Черниш, Я.Халілов, Д.Бреус,  Б.Ветушко, С.Біда, Д.Ширай, А.Манасян (А.Охременко, 67). Тренер: Р.Поліщук. Президент: Г.Плічко.

«Златокрай-2017»: О.Манжела, П.Кіт (В.Гамалій, 65), М.Безгуба (О.Аргеєв, 60), В.Гонщик, В.Зоря, О.Коркішко, О.Котелюх, Д.Логвиненко, В.Панченко (В.Блонський, 62), Д.Скороходов (Д.Масло, 71), М.Сутула (М.Дровольський, 88). Тренер: М.Безгуба. Почесний президент: О.Лісовий.

Голи: Я.Халілов (2 пен.), Ю.Дмитренко (13) – В.Зоря (22).

Добіг кінця один із найцікавіших та захоплюючих чемпіонатів області: на найвищі нагороди турніру претендувало відразу чотири команди. І лише заключний тур остаточно розставив все по підсумковим місцях.

Драбівський «Альтаїр» оформив золотий дубль (чемпіон та володар кубка області) у рідних стінах, в Лівобережному дербі, при заповненому стадіоні, з феєрверками та салютом.

Через дискваліфікацію, травми та інші обставини у звітній грі не змогли взяти участь відразу шестеро (!) гравців «Альтаїру». У найважливішому матчі сезону підопічні Романа Поліщука змушені були грати без лави запасних.

Не встигла секундна стрілка зробити повний оберт, як моторного Сергія Біду лише ціною фолу було зупинено у карному майданчику приїжджої команди. Ягуф Халілов із 11-метрової позначки чітко реалізував пенальті. На 13-ій хвилині капітан господарів поля Юрій Дмитренко головою замкнув дальню стійку під час розіграшу кутового удару – шкіряна куля від поперечини опустилася за лінією воріт – 2:0.

Здалося, що доля матчу була вже вирішена в середині першого тайму, проте іншої думки був Віталій Зоря – нападник золотоношців пробив зі стандарту повз «стінку» в ближній від голкіпера кут воріт.

Далі пішов своєрідний обмін контрвипадами: на удар Максима Сутули ногами зреагував голкіпер драбівчан Денис Маценко, а біля протилежних воріт Арсен Манасян на виході перекинув м’яча над Олександром Манжелою, втім і не влучив у «рамку». Перед перервою на відпочинок після флангової подачі від Вадима Гонщика – Віталій Зоря по центру головою пробив трохи вище поперечини, а за господарів свою чергову гольову нагоду змарнував Арсен Манасян.

На старті другого тайму Денис Маценко в падінні з ноги зняв м’яча у гравця «Златокраю-2017» Дениса Скороходова. Господарі поля відповіли ударом Богдана Ветушко повз дальню стійку на підборі під час розіграшу стандарту.

Проведені заміни додали гостям у свіжості (господарі поля були позбавлені такої опції). Ключовим епізодом гри міг стати момент на 82-ій хвилині поєдинку, коли залишений без опіки на дальній стійці Владислав Блонський банально не влучив у порожні ворота драбівчан.

«Альтаїр» переналаштувався на гру по збереженню результату (господарів поля влаштовував і нічийних рахунок). Злагоджені дії в захисту не дозволили гостям створити подай напівмомент біля власних воріт.

Довго-довго спливали шість компенсованих до основного часу хвилин… А відразу після фінального свистка в Драбові розпочалося святкування з елементами бразильського карнавалу.