Футболісти із Черкащини доклалися до гучної сенсації в Лізі Чемпіонів

7 Вересня, 2022

«Шахтар» розпочав виступ у груповому раунді із розгромної перемоги над німецьким «Лейпцигом». У складі донеччан зіграли черкащанин Артем Бондаренко та смілянин Іван Петряк. На 62-ій хвилині поєдинку Бондаренко передав своєрідну естафету Петряку.

У першому турі помаранчево-чорні протистояли четвертій команді минулого розіграшу бундесліги – «Лейпцигу».

«Шахтар» із початку поєдинку грав із німцями на рівних. На 12-й хвилині Трубін грамотно вибрав позицію та не дозволив Нкунку забити з передачі Вернера. Натомість невдовзі гірники відзначилися самі –  Гулачі помилився за межами штрафного, а Швед відправив м’яч у порожні ворота.

По перерві німці притиснули «Шахтар» до його воріт і в підсумку зуміли зламати оборону українців – на 57-й хвилині Сімакану вдалося розстріляти ближній кут. Однак гірники з відповіддю не забарилися –  Мудрик прорвався флангом і віддав Шведу, який із допомогою рикошету оформив дубль.

«Лейпциг» продовжував володіти м’ячем, на 70-й хвилині Орбан після кутового пробив поруч зі стійкою. Проте гірникам удалася гостра контрактака, в результаті якого Мудрик із передачі Судакова збільшив перевагу гостей.

Більше того, на 85-й хвилині «Шахтар» забив учетверте. Конопля запустив Мудрика по флангу, який прострілив на Треаоре, а той відправив м’яч у сітку. У підсумку донеччани шокували німців на їхньому полі, здобувши перемогу для всієї України – 4:1.

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група F

1 тур

«Лейпциг» (Німеччина) «Шахтар» (Україна) 1:4 (0:1)

Голи: Сімакан (57) – Швед (16, 58), Мудрик (76), Траоре (85).

«Лейпциг»: Гулачі (к), Сімакан, Діалло, Орбан, Гальстенберг (Раум, 46), Собослаї, Лаймер (Гайдара, 82), Шлагер (Генрікс, 70), Нкунку, Сілва, Вернер (Форсберг, 70). Тренер: Доменіко Тедеско.

«Шахтар»: Трубін, Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля, Степаненко (к) (Кривцов, 85), Бондаренко (Джурасек, 62), Судаков, Швед (Петряк, 62), Зубков (Траоре, 70), Мудрик. Тренер: Ігор Йовічевич.

6 вересня. Лейпциг. «Ред Булл Арена».

«Селтик» (Шотландія) «Реал» (Іспанія)  0:3 (0:0)

2 тур

14.09.2022

«Шахтар» –  «Селтик» (19.45)

«Реал» –  «Лейпциг» (22.00)