Уманські «Пантери» провели стартову гру у Чемпіонаті України з футболу

7 Серпня, 2023

У першому турі Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги «Пантери» з Умані на виїзді грали із СК «Дніпро-1»

СК «Дніпро-1» – «Пантери» (Умань) – 3:2 (2:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 1-й тур. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». 6 серпня.

Арбітр — Вероніка Васильченко (Слов’янськ), асистенти арбітра — Анастасія Олійник (Кропивницький), Ігор Піценко (Олександрія). Четвертий арбітр — Ростислав Дубина (Дніпро).

Спостерігач арбітражу — Віталій Дяденко (Кропивницький)

СК «Дніпро-1»: Рябовіл (Маліборська, 90+3), Аслаханова (Новосельська, 58), Пороходніченко (Вакуленко, 46), Аілінкій, Логвінова, Левицька, Немець, Кумеда, Куніна, Тараканова, Серемчук (Рудь, 90+5). Запасні: Бєлік, Тельна, Балашко, Гайдай, Тараба, Синько

Головний тренер – Олена Кудзієва

«Пантери»: Канєвська, Виноградова, Ніколаєва, Конопляк (Миргородська, 62), Боярова (Живопул, 84), Рибалкіна, Чорненко, Тихонова, Черніченко, Рошка, Білокур. Запасні: Герасименко.

Головний тренер – Юрій Деренюк

Голи: Серемчук (21, 80), Білокур (29, 48), Немець (33)

Попередження: Рибалкіна (54), Черніченко (59), Логвінова (65), Тихонова (75), Білокур (90+4)

Жіноча команда «Дніпра-1» стартувала у новому сезоні домашнім матчем проти «Пантер». Команда з Умані приїхала до Дніпра обмеженим складом, так і не встигнувши заявити цілу групу зіркових африканських легіонерок. Але це аж ніяк не зробило перемогу підопічних Олени Кудзієвої легкою.

Господарки, у складі яких вийшли Левицька та Аілінкій, яких тривалий час не вдавалося заявити, з перших хвилин заволоділи ініціативою. Двадцять хвилин «Пантери» трималися під багаточисельними атаками дніпрянок завдяки надійній грі на перехопленнях Канєвської та уважних діях високої лінії захисту, але врешті-решт «Дніпро-1» відкрив рахунок. Класним пасом Левицька кинула у прорив лівим флангом Немець, яка викотила м’яч під удар Серемчук.

Здавалось, що господарки мають тепер лише збільшувати перевагу, але вони пропустили одну з контратак, і безумовна лідерка «Пантер» Білокур низом переправила м’яч у сітку після передачі зліва від Рошки. Цікаво, що саме Білокур відзначилася у воротах дніпрянок і навесні, коли її команда несподівано перемогла у Придніпровську.

Така прикрість змусила господарок додати в активності, і це швидко принесло результат. Після чергового пасу врозріз Серемчук виходила на голкіперку, яка її збила. Але пенальті призначено не було, оскільки на добиванні одразу зіграла Немець.

До завершення тайму спортклубівки мали ще декілька шансів збільшити рахунок, причому три моменти було у Тараканової. А гості відповіли знову моментов знову Білокур – вихід сам на сам ліквідувала Рябовіл.

А от другий тайм розпочався з уже реалізованого моменту Білокур – вона краще за усіх зорінтувалася після подачі стандарту і відзначилася з близької відстані. Невгамовна капітанша “Пантер” могла навіть забити ще, але Рябовіл впоралася з її ударом.

І знову наша команда кинулася в атаку, створюючи моменти. Протягом однієї хвилини два голи були скасовані через офсайди; ще моменти були у Серемчук та Новосельської. Безліч атак проводили гравчині “Дніпра-1”, мали просто купу моментів. Відзначитись нарешті вдалося на 80-й хвилині. Тараканова кинула у вільну зону в центрі Новосельську, а та відпасувала ще далі вперед Серемчук, яка красиво з-за меж штрафного перекинула м’яч через голкіперку.

Закінчення зустрічі вийшло дуже напруженим та нервовим, але СК «Дніпро» вдалося відстояти перемогу.

Джерело: СК «Дніпро-1»

фото з архіву