Бабич: Важливо, щоб дуже талановитий Бондаренко не перетворився на Гармаша

8 Вересня, 2023

Український тренер Олександр Бабич поділився очікуваннями від вересневих матчів збірної України проти Англії та Італії, не забувши прокоментувати ігрову дисципліну хавбека “Шахтаря” Артема Бондаренка.

– Ребров ставитиме збірній той футбол, який він намагався прищепити “Динамо” – комбінаційний, швидкий, з контролем м’яча. Це не означає, що це буде виключно проатакувальна гра, але він прагнутиме, щоб збірна домінувала на полі. До того ж акцент також треба робити на всій вертикалі збірних. Він хоче збудувати єдиний вектор від юнацьких команд до першої збірної. Це фундаментальна річ, за становленням якої буде цікаво стежити.

– Прокоментуйте список Реброва на вересневі матчі…

– У принципі, все очікувано, окрім відсутності Маліновського. Треба розуміти, що він перейшов у нову команду. Можливо, поки що не готовий, адже займався працевлаштуванням. Не маю сумніву, він ще отримає свої виклики до збірної. Важливо, щоб Руслан якнайшвидше набрав форму. Ймовірно, цьому сприятимуть матчі Серії А.

– Також в основному списку відсутній Бондаренко.

– Бондаренко в останніх трьох матчах отримав дві червоні. Дуже важливо, щоб дуже талановитий Бондаренко не перетворився на Гармаша. Адже він отримав одну дискваліфікацію умовно, вийшов і на рівному місці знову одержав червону – це дивно. Можливо, Ребров не викликав його з виховною метою.

– А як щодо Піхальонка, адже його, можна сказати, вимушено перевели із резервного списку?

– Можливо, результати “Дніпра-1” поки що не дуже сприяють його виклику. Поки що без Довбика на клубному рівні йому важко повернутися до того рівня гри, який він демонстрував спільно з Артемом.

– Чого чекаєте у матчах нашої головної команди проти Англії та Італії?

– Хочеться побачити і гру, і здобути результат. Припускаю, що з італійцями нам гратиметься трохи легше. У англійців божевільний потенціал, але він не завжди трансформується у божевільну гру. Надзвичайно важливим фактором для нашої команди буде психологічний. Наскільки Ребров зможе зняти можливий тиск на гравців від суперника.

Джерело: www.ua-football.com