Вперше за 10 років: українська легкоатлетка перемогла на чемпіонаті світу

28 Серпня, 2023

Українська спортсменка Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту: вона здобула “золото”, підкоривши висоту в 2,01 метри, про це повідомив УНІАН.

Раніше спортсменка двічі зупинялася за крок від “золота”: у 2019-му та 2022-му роках вона здобувала срібні медалі, поступившись росіянці Марії Ласіцкене та австралійці Елеанор Паттерсон відповідно.

Висоту в 1,99 метра Магучіх перестрибнула з першої ж спроби. Висоту в 2,01 метра з першої спроби не перестрибнула жодна з майбутніх медалісток. Магучіх вдало стрибнула з другої спроби, повторивши свій найкращий результат сезону та вийшовши на перше місце.

Зазначається, що це найменший результат, який показала Магучіх у фіналах чемпіонатів світу. У 2019-му вона стрибнула на 2,04 метра, а в 2022-му – на 2,02 метра, проте залишилася в обох випадках на другому місці.

Магучіх – друга чемпіонка світу зі стрибків у висоту в історії України. Раніше в далекому 1999 році в Севільї “золото” завоювала Інга Бабакова. Ярослава – перша представниця України в усіх легкоатлетичних дисциплінах за останні 10 років, котра перемогла на чемпіонаті світу. Раніше “золото” на чемпіонаті світу з легкої атлетики здобували аж у 2013 році Богдан Бондаренко (стрибки у висоту) і Ганна Мельниченко (семиборство).