Т.Ільницький: «Ми не дивимося на «зараз» – працюємо на перспективу»

29 Вересня, 2021

Головний тренер МСК «Дніпро» Черкаси Тарас Іванович Ільницький підбив підсумок пройденого турнірного шляху третини поточного сезону.

– Тарасе Івановичу, розпочнемо нашу розмови із моменту призначення Вас на посаду головного тренера МСК «Дніпро» Черкаси.

– На той момент, коли мені надійшла пропозиція від керівництва МСК «Дніпро» очолити футбольну команду,  я працював помічником головного тренера ЛНЗ Юрія Бакалова. Звичайно, мені імпонувало спробувати себе в якості головного тренера: втілити свої знання та досвід на практиці.

– Ваш перехід із ЛНЗ до МСК «Дніпро» став початком співпраці двох клубів. В чому полягає партнерство двох черкаських професіональних команд?

– Дві команди грають в Другій лізі та ще й на одному стадіоні, а головне, на мій погляд, розвивають інтерес до футболу в місті Черкаси та в регіоні загалом.

Одна команда приватна, інша – бюджетна. Перед ЛНЗ стоять високі турнірні задачі, які необхідно виконати в короткий стислий термін. Для їх вирішення потрібні вправні високопрофесіональні виконавці. Команда постійно займається селекцією – приходять молоді футболісти і, звісно, постає питання: «Де їм грати?»

МСК «Дніпро» не проти брати в оренду футболістів ЛНЗ. Оскільки, нашими головними пріоритетами є омолодження складу та залучення місцевих перспективних гравців. Тому коли нам запропонували молодих виконавців, які мені були знайомі ще по роботі в ЛНЗ – я не вагаючись погодився. Тим паче в літній період фактично не було часу для відбору та комплектації гравців до команди.

– На даний момент «дніпряни» в акурат відіграли третину турнірного шляху у поточному сезоні. Дайте, будь ласка, короткий підсумок ігровому відтинку в 10 календарних турів.

–  Виходячи із реалій – стану фінансування та можливостей в інших клубах,  ми недобрали максимум 3-4 очки. Я розумію, що в Черкасах вболівальники мріють, щоб їхня команда завжди перемагала, хвилюються за підсумковий результат. Я дуже вдячний глядачам які приходять на наші матчі, підтримують команду. Ми всі хочемо вигравати, ми налаштовуємо хлопців на перемогу, проте коли ти працюєш із молодими гравцями де немає стабільності + не була проведена селекційна робота перед стартом сезону, дуже важко набирати турнірні очки. На даний момент, головний наш результат – це прогрес футболістів.

Коли керівництво клубу із знаною футбольною історією матиме змогу ставити конкретні завдання, маючи контракти із досвідченими футболістами, тоді можна розраховувати на місце у верхній частині турнірної таблиці та боротьбу за одну із перепусток до першої ліги.

У складі МСК «Дніпро» у поточному сезоні вже маємо дев’ятеро (!) дебютантів на професіональному рівні. Я бачу значний прогрес перед всім в плані психології. Наприклад, Сергій Копил, якому ще працювати і працювати над своєю ігровою майстерністю, зумів забити три голи та здійснити кілька «асистів». Той же Сергій Біда, не маючи за плечима футбольної школи, має гарне відчуття футбольного поля.

Ми не дивимося на «зараз» – то ми намагаємося знайти футболістів, які згодом зможуть грати в першій чи навіть у Прем’єр-лізі. Оце наша основна і головна мета.