Сергій Куліш – кращий спортсмен травня-2023 в Черкаській області

9 Червня, 2023

Олімпійський осередок Черкащини продовжує традицію із відзначення кращого спортсмена місяця за результатами виступів атлетів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Минулого місяця вагомі здобутки продемонстрували п’ятеро спортсменів регіону, саме вони й претендували на перемогу в номінації. Тож серед кандидатів: стрілець Сергій Куліш, велоспортсмени Ірина Слободян та Ростислав Царан, легкоатлети Ростислав Голубович та Валерія Іваненко-Кириліна. За результатами голосування експертної комісії звання кращого спортсмена травня-2023 на Черкащині здобув Сергій Куліш.

Відділення НОК України в Черкаській області відзначить переможця та його тренера Віктора Нагнія грошовою премією.

Заслужений майстер спорту Сергій Куліш виборов срібну нагороду на Кубку світу з кульової стрільби, що проходив у Баку (Азербайджан) 8-15 травня. У нього друге місце – зі стрільби з гвинтівки у вправі МГ-50. Тренує спортсмена Віктор Нагній.

Майстер спорту міжнародного класу Ірина Слободян на Відритому командному чемпіонаті України в багатоденній гонці з велосипедного спорту (шосе), що проходив у Білій Церкві, здобула бронзову нагороду в командному заліку. На чемпіонаті України (естафетна командна гонка) з велосипедного спорту (маунтенбайк) у Рівному спортсменка виборола друге місце. Її тренер – Михайло Калініченко.

Майстер спорту України Ростислав Царан також здобув дві нагороди. У його скарбничці – «бронза» на Відритому командному чемпіонаті України в багатоденній гонці з велосипедного спорту (шосе), в командному заліку та друге місце на чемпіонаті України (естафетна командна гонка) з велосипедного спорту (маунтенбайк). Його тренер – Віталій Степаненко.

Кандидат у майстри спорту Ростислав Голубович на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих та молоді у Львові виборов перемогу з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Тренують спортсмена Олександр Старовойтов, Інна Василенко.

Майстер спорту України Валерія Іваненко-Кириліна на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, що проходив у Львові, здобула «золото» з метання молота. Тренує спортсменку Олександр Іваненко.

Джерело: відділення НОК в Черкаській області