ЛЕОНІД НЕЧИПОРЕНКО: про тренерство, проблеми спорту, навчання студентів, плани на майбутнє

21 Лютого, 2024

Від черкаського МСК «Дніпро» черговий випуск відеопроєкту «Легенди спорту Черкащини» – програми з інтервʼю зі знаковими для черкаського спорту особистостями.

 

Він мав працювати електриком. Навіть відповідний диплом має. Натомість став одним із видатних діячів спорту  Черкащини. Тренер, викладач, науковець  — герой цього випуску «Легенди спорту Черкащини» —  Леонід Анатолійович Нечипоренко.⠀

У спорті вся сімʼя Нечипоренків: дружина — Олена — тренерка з легкої атлетики і викладачка місцевого університету. Син — Денис — майстер спорту із легкої атлетики. Донька — Ірина — кандидат у майстри спорту із легкої атлетики. Майже 35 років поспіль Нечипоренки влаштовують в Черкасах всеукраїнські змагання з легкої атлетики — меморіал Олександра Тканка.

Незабаром буде 35 років, як Леонід Нечипоренко працює в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького. Вже 9 років він на посаді директора навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту  та здоровʼя.

У новому випуску «Легенди спорту Черкащини» Леонід Нечипоренко  розповів про свій тренерський шлях, бачення проблем спорту, навчання студентів, плани на майбутнє.