ЛЮДМИЛА ШКАЛІКОВА: приклад відданості та гідності, любові до професії

7 Березня, 2024

Від черкаського МСК «Дніпро» черговий випуск відеопроєкту «Легенди спорту Черкащини» – програми з інтервʼю зі знаковими для черкаського спорту особистостями.

Людмила Миколаївна Шкалікова — легендарна особа спортивного руху не лише Черкащини, а й усієї України. Майже 40 років вона працює тренеркою із фехтування олімпійців та паралімпійців. Саме про неї та справу всього її життя — новий випуск програми «Легенди спорту Черкащини».

Людмила Шкалікова — президентка Федерації фехтування в Черкаській області, заслужена тренерка України. Має відзнаку «Заслуженого працівника фізичної культури та спорту» і медаль «За працю та звитягу».

Саме завдяки Людмилі Миколаївні  Черкаси претендують на звання фехтувальної столиці країни. Адже вона організовує у місті змагання всеукраїнського рівня.

Нині одна із пріоритетних задач у роботі тренерки — співпраця із ветеранами війни, які отримали травми. Вона впевнена: паралімпійське фехтування стане чудовою фізкультурно-спортивною реабілітацією для військових. І у цьому напрямку керівництво МСК «Дніпро» вже налагодило співпрацю із фехтувальниками.