З Умані стартує чемпіонат Вінничини з голубиних перегонів

23 Травня, 2020

Спочатку будуть проведені тренувальні змагання. Торік на Вінниччині було проведено 11 голубиних перегонів. Скільки їх буде в цьому сезоні, невідомо.

У Вінницькій області незабаром заплановано відкриття сезону спортивного голубівництва. Перші офіційні старти заплановані з Умані (Черкаська область).
За інформацією організаторів виграє той голубівник, чий птах повернеться найпершим. Пернаті мають при собі гумові «контрольки» або електронні чипи. Це допомагає контролювати час, коли голуб повернувся до своєї домівки. Результати вбиваються в комп’ютер за допомогою спеціальної програми.

Перегони голубів, як вид спорту, зародилися в далекій давнині. За деякими даними, ще до нашої ери. Однак офіційно були затверджені на початку 19-го століття в Нідерландах і проходили як перегони домашніх поштових голубів. Птахи повинні були доставляти листи на швидкість.
Перші голубині перегони були проведені в 1820 році у Франції, де птахи долали відстань між Парижем і Льєжем. Друге змагання (в 1823 році) проходило від Лондона до Бельгії. Уже в 1875 році голубині перегони вперше пройшли в США, де через три роки завоювали надзвичайну популярність. А в 1900 році цей вид спорту увійшов в неофіційну програму Олімпійських ігор.

 

Джерело: ridnyi.com.ua