МСК «Дніпро» долучився до всеукраїнського марафону «Перемога у нас в крові»

14 Червня, 2020

Футболіст муніципального клубу, Констянтин Дашко взяв участь у акції, яка приурочена до Всесвітнього дня донора крові (14 червня 2020 р.), є Товариство Червоного Хреста України і комунікаційна агенція Ogilvy Україна. Захід підтримало Міністерство молоді та спорту України.

12 червня 2020 року у Києві відбувся офіційний запуск всеукраїнського благодійного марафону «Перемога у нас в крові». Метою марафону є привернення уваги суспільства до проблеми дефіциту крові в банках крові України шляхом залучення спортсменів і видатних особистостей до здачі крові задля того, щоб власним прикладом продемонструвати безпечність цієї процедури, а також популяризувати здоровий спосіб життя.

Ексклюзивно для «Черкаського спорту» Дашко прокоментував свою участь у марафоні.

Ти вперше здаєш кров?

-Ні , не вперше. 1 червня був рік як я є донором . Тобто, я здавав кров уже 8 чи 10 разів.

Як ти став донором?

-Це взагалі кумедна історія. Того року я проходив комісію для отримання водійських прав . А у мене в дитинстві виникла путанина з групою крові (в дитячі картку написана одна група, в інших документах – інша), і мене направила дізнатися групу крові.

Я звернувся в центр переливання крові . Де мені запропонували стати донором і дізнатися групу крові.

Як тобі місія «бути донором»?

-Мені подобається, це прикольно бути корисним для інших.

Чи корисна така акція?

-Я думаю корисна 100%. Тому що здача крові або їх компонентів, потрібна не лише рецепієнту, а й донору, який завдяки здачі “очищається”.

Плануєш у майбутньому бути донором?

-Так планую, адже це приносить багато користі.