Сьогодні «Черкаські Мавпи» дома зустрічаються з БК «Запоріжжя». Прев’ю до гри

23 Жовтня, 2020

23 жовтня, 18:30. Черкаси, спортивний комплекс «Будівельник». Онлайн: YouTube. Гра пройде без глядачів

Третій поспіль домашній матч для “Черкаських Мавп” знову обіцяє бути непростим. Команда Максима Міхельсона на власному паркеті прийматиме одного з лідерів Суперліги Паріматч – “Запоріжжя”.

Черкаські баскетболісти лише починають оговтуватися від наслідків спалаху коронавірусу в команді. Після стартових турів, де “Мавпи” грали зовсім в усіченому складі з молодими гравцями, в останньому матчі з “Тернополем” на майданчик нарешті вийшли досвідчені баскетболісти. Лакі Джонс і Володимир Конєв дебютували у сезоні, Сеад Хаджифейзович також повернувся після ушкодження. Втім всі ці баскетболісти ще далекі від своїх оптимальних кондицій. Сергеєв та Попов і далі перебувають на карантині. Кемерон Джонс й Іван Ткаченко продовжують лікуватися.

Натомість “Запоріжжя” чудово увійшло в сезон. Підопічні Валерія Плєханова стали відкриттям стартових турів. Баскетболісти у непростому матчі здолали одного з фаворитів сезону – “Прометей”, а потім не помітили “Одесу” та “Хімік” (!). “Запоріжжя” є однією з чотирьох команд, які ще не знали поразок у чемпіонаті.

Взаємини черкащан і запоріжців завжди досить цікаві. “Запоріжжя” є одним із найбільш не зручних суперником для “Мавп”. Минулого року “зелені” тричі переграли “помаранчевих” (два матчі на виїзді!). Тому і цього разу слід очкувати на вкрай складне протистояння для господарів майданчика.

Традиційно у “Запоріжжя” дуже сильний корпус легіонерів. Лідерами команди є пара американців Форчун-Кеффі, кожен з яких в середньому за гру здобуває понад 18 очок. Українська частина ростеру дещо поступається, втім там є сильні персоналії. Один із них – молодий форвард Андрій Грицак, який є одним із кращих рібаундерів та блокшотерів Суперліги Паріматч.

“Черкаські Мавпи” влаштовують перегляд цього матчу на відкритому повітрі на Соборній площі міста.

Максим Міхельсон, головний тренер “Черкаських Мавп”:

“Ми поки далекі від оптимальних кондицій. Для того щоб повернутися в ігровий тонус команди буде потрібен якийсь час. Зараз ми схожі на команду на першому тижні зборів, коли частина гравців вже приїхала, частина повинна днями під’їхати, хтось приїхав у формі, хтось ні. З однією лише різницею, у нас немає часу потихеньку розгойдуватися щоб підготуватися до сезону, сезон вже почався і ми втрачаємо очки! Так, ситуація в меншій мірі залежить від нас самих і ми опинилися заручниками цієї короновірусної епідемії, але нам потрібно зробити все від нас залежне щоб змінити її! Звичайно в найближчих іграх більше треба сподіватися на самовіддачу, характер і самопожертву гравців. Оскільки розраховувати на хорошу фізичну форму або добре налагоджені дії в захисті або нападі найближчі 2-3 тижні не приходиться. Але я вірю в своїх гравців, перші ігри чемпіонату показали, що ця команда має характер і не має значення в якому ми складі, ми будемо битися за кожен м’яч і кожен сантиметр майданчика! А це найважливіше! Все інше повернеться разом з тренуваннями і набором кондицій, як тільки всі гравці зможуть приступити до тренувального процесу.

“Запоріжжя” мало відмінний вигляд в передсезонних турнірах і зараз є однією з кращих команд старту чемпіонату. Вони зараз на хорошому ходу, здобули впевнену перемогу над сильними суперниками. Впевнений, завтра для нас буде непростий матч”.

 

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»