Спроба №6: «Черкаські Мавпи» після 5 стартових поразок спробують здобути перемогу у Кам’янському

26 Жовтня, 2020

Баскетбол. Суперліга Паріматч. «Прометей»«Черкаські Мавпи». 26 жовтня, 19:00. Кам’янське. Онлайн трансляція: ObozTV, YouTube

 Превю до гри від офіційного сайту БК «Черкаські Мавпи».

0-5 – гіршого старту сезону для “Черкаських Мавп” складно уявити. У перших матчах Максим Міхельсон міг розраховувати всього на 6-7 гравців, зараз ситуація зі складом значно краща, втім команда все ще дуже далека від оптимальної форми. Деякі баскетболісти знаходяться в лазареті, решта лише набирає кондиції.

Хороша новина для черкаських уболівальників – повернення Івана Ткаченка. Наш форвард отримав травму ще в червні, і мав повернутися аж у листопаді, але його відновлення перевершило всі терміни. З “Запоріжжям” Іван відіграв 11 хвилин і готується до матчу з “Прометеєм”.

У Кам’янському буде знову непросто. “Прометей” у першій грі сезону поступився “Запоріжжю”, але вже далі здобув три поспіль перемоги над “Одесою”, “Хіміком” і “Миколаєвом”. Команда перегравала своїх суперників на класі, візуально помітно, що зараз це не найсильніша версія “Прометея”. Баскетболісти зіграються і очевидно, що надалі команда з Кам’янького буде лише міцнішою.

Склад “Прометея” рясніє зірками. Окрім минулорічного потужного складу, цьогоріч клуб підсилився на 5+. Ді Джей Стефенс, Маркіз Рід, В’ячеслав Петров, Олександр Липовий – топові баскетболісти, які приєдналися до і без того сильної команди. По всіх лініях у “Прометея” є потужні баскетболісти, вистачає як класу, так і ширини ротації.

На старті сезону головна загроза у “Прометея” надходить від Маркіза Ріда. Американський захиснику сереньому за гру здобува 16.8 очка й віддає 3.8 передачі. Традиційно потужно грають Лукашов і Маєрс. У “Мавп” добре у сезон увійшов Олександр Кобець (19.0 + 3.6 підб), однак останні кілька матчів черкаський снайпер провів не надто переконливо. Важливою для “Мавп” буде гра Дмитра Скапінцева (11.0 + 7.4 підб), котрому доведеться протистояти потужній передній лінії “Прометея”.