«Черкаські Мавпи» у напруженому поєдинку поступилися лідеру суперліги – БК «Київ-Баскет»

9 Грудня, 2020

Перед цим матчем столичний колектив залишився не тільки без головного тренера Айнарса Багатскіса, який хворіє на “ковід”, а й без трьох ключових гравців — Богдана Близнюка, Павла Крутоуса та Владислава Коренюка, які знову здали позитивні тести на коронавірус.

Незважаючи на втрати, кияни впевнено розпочали матч, отримавши перевагу на старті гри, але Мавпи, які приїхали до столиці в максимально бойовому складі, відповіли не менш потужно. Програвши першу чверть “-4”, гості впевнено забрали другу десятихвилинку.

Черкасці тиснули на суперника через трисекундну, набравши 36 з 45 командних очок саме з фарби. Командна робота киян розвалилася, а тріо Конєв, Райт, Скапінцев, продовжили навантажувати захист суперника під кільцем. Як підсумок, на велику перерву за двозначної переваги відправились вже черкасці — 45:35.

У дебюті другої половини матчу Київ-Баскет відповів своїм ривком 17:7. Влучні дальні від Мішули та Ковальова дозволили господарям позбутися відставання, але втриматись на рівному рахунку до кінця третьої чверті команді Артема Сліпенчука не вдалося. Тепер вже Мавпи знайшли свої дальні атаки — відзначились Попов та Конєв — і пішли на заключну перерву за “+5”.

Як виявилось, останнє слово в цьому матчі було за господарями. Кияини знайшли сили для агресивного захисту у четвертій чверті. Якісна робота та енергія на своїй половині майданчику трансформувалися для команди Сліпенчука у впевненість на половині суперника. Дуже вчасно про свій дальній кидок пригадав Мішула, який всі свої 19 очок набрав у другій половині, зокрема у четвертій чверті, а індивідуальна робота Янга лише закріпила перевагу Київ-Баскета.

Остання чверть проходила під диктовку господарів, які попри втрату трьох провідних гравців, виграли її 27:10 і зуміли переломити хід гри, здобувши десяту перемогу поспіль – 88:76.

Наступний свій матч «Мавпи» зіграють в п’ятницю 11 грудня на виїзді проти «Тернополя».

Джерело: сайт ФБУ