17 січня «Мавпи» поміряються силами з «їжаками» з Южного. Початок гри о 16:00

17 Січня, 2021

Баскетбол. Суперліга Паріматч. Черкаси, СК “Будівельник”. “Черкаські Мавпи” – “Хімік”. Онлайн трансляція: mavpabasket.com, Обозреватель, YouTube, ВІККА (запис)

“Черкаські Мавпи” завершують черговий тур Суперліги Паріматч грою із одним із лідерів чемпіонату, “Хіміком”.

Команда Максима Міхельсона підходить до гри у хорошому настрої. На власному паркеті черкасці здолали “Одесу”. Причому матч був не із простих, до нього у команди були проблеми зі складом, втім протягом усієї гри “Мавпи” лідирували і у важливий момент дотиснули суперника – 71:62. Чудовий матч провів Дмитро Скапінцев, котрий встановив кілька рекордів кар’єри, здобувши 22 очка і 11 підбирань. Також після карантину повернувся Діон Райт, котрий також провів непоганий матч і цього разу має почувати себе ще краще.

“Хімік” у попередній грі зіштовхнувся з неабияким супротив у грі з аутсайдером чемпіонату, “Миколаєвом”. Южненці поступалися по ходу матчу, але зуміли переломити хід справ і здобули непросту перемогу з рахунком 86:78. Окрім традиційно стабільної гри від пари американських бігменів Салліван-Нельсон, у “Хіміка” чудовий матч провели молоді українські баскетболісти Віталій Зотов і Андрій Войналович, котрі на двох здобули 36 очок.

Головна новина у стані южненців – позитивний тест на коронавірус у головного тренера команди Віталія Степановського. Як наслідок, діями команди зараз керує асистент Олег Гончаров.

У першому колі южненський “Хімік” здобув непросту перемогу над “Мавпами” (64:61), однак з того часу було чимало змін у складах черкаської команди, в першу чергу. Зараз “Мавпи” суттєво оновилися і вже продемонстрували певний прогрес. Є сподівання, що в Черкасах буде боротьба.

Безперечно, що фаворит – “Хімік”. Команда цього сезону долала не лише суперників із середини і нижньої частини турнірної таблиці, а й перегравала лідерів. Особлива увага до передньої лінії команди, Салліван та Нельсон неодноразово потрапляли до різних символічних збірних. Тому їхнє протистояння із черкаськими гравцями очікується цікаве. У “Мавп” хорошу форму набрав Дмитро Скапінцев та Кемерон Джонс. Зазвичай стабільний Володимир Конєв, для якого кожна гра з “Хіміком” важлива. Словом, завтра у Черкасах очікується інтригуча зустріч.

 

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»