Дмитро Скапінцев (Черкаські Мавпи): «Доводитиму на тренуваннях, що можу зіграти за збірну України»

18 Лютого, 2021

Центровий збірної України Дмитро Скапінцев поділився своїми думками щодо потенційного дебюту в складі національної команди. Бігмен проводить свій другий збір у збірній під керівництвом Айнарса Багатскіса і цього разу має солідні шанси дебютувати за головну команду в матчах кваліфікації Євробаскета-2022 проти Словенії (20 лютого) та Угорщини (22 лютого)

Ти демонструєш стабільні виступи в цьому сезоні. Завдяку чому вдалося знайти цю впевненість?

– По-перше, в цьому сезоні я обходжуся без травм і не випадаю з тренувального процесу. Стараюся чітко виконувати всі настанови тренера, тому від дисципліни отримую те, що зараз маю.

Напередодні Черкаські Мавпи здобули дві важливі перемоги в київському баблі. Наскільки це допомогло психологічно напередодні збірної?

– Ми з самого початку дуже серйозно налаштовувались на цей бабл. Нам треба було вигравати у лідерів чемпіонату. Достатньо впевнено зіграли. Можливо ми трохи краще зберегли кондиції на заключний матч, через те що команда у нас дещо молодша. За себе можу сказати, що впевненості правда додалося. Дві поспіль перемоги — після них було приємно їхати до збірної.

У тебе є великі шанси дебютувати за збірну в майбутніх матчах. Хвилювання відчуваєш?

– Звичайно, хвилювання є, хотілося б увійти до складу. Хотілося б вийти на майданчик. Буду доводити на тренуваннях, на що я здатний.

Ти був на літньому зборі команди. Чим відрізняється цей?

– Той збір був після карантина і не всі гравці були в оптимальній формі. Той збір був про те, щоб зібратися та потренуватися. Зараз все по-іншому, всі гравці в своїх найкращих кондиціях, ми вже перейшли екватор чемпіонату. Зараз готуємось безпосередньо до ігор. Незважаючи на те, що матчі не є вирішальними, все одно на цьому зборі все по-іншому.

Які вимоги від Айнарса Багатскіса до тебе і як опишеш основні принципи гри, яку пропагує головний тренер?

– Сьогодні на тренуванні старалися більше грати на великих гравців. Принаймні була задача від тренера, а як це вийшло — це інше питання. Жодних особливих завдань у мене немає. Виконую свою роботу.