«Черкаські Мавпи» поступилися київському «Будівельнику» фіналі Кубка України з баскетболу

5 Квітня, 2021

У фіналі Кубка України, який відбувся у Києві, “Черкаські Мавпи” зазнали поразки від “Будівельника” – 70:93.

Кияни активніше розпочали гру і більшу частину першої чвеверті лідирвули в рахунку. Спочатку “Будівельник” за собою повів Інгус Яковічс, котрий за кілька хвилин після старту набрал 8 очок. “Мавпи” відповідали на це очками від Володимира Конєва. Пізніше у черкасців непогано у гру увійшов Кемерон Янг, котрий спочатку реалізував 2+1, а згодом поцілив триочковий. Так, на першу перерву команди пішли за невеличкої переваги “Будівельника” – 20:23.

У другій чверті “Мавпи” відпустили суперника. Спочатку в “Будівельника” кілкьа хайлайтів здійснив Ківон Девенпорт, а згодом його запал підтримав Стівен Буртт. У “Мавп” атака розладналася, і як наслідок, черкасці відпустили суперника на комфортну відстань. Перша половина завершилася з рахунком 34:48 на користь “Будівельника”.

На жаль, у другій половині дістати суперників “Черкаським Мавпам” не вдалося. Попри зусилля Конєва, Райта і Янга, кияни і далі відривалися в рахунку. У підсумку, “Будівельник” нарощував свою перевагу і здобув перемогу у фіналі з рахунком 70:93.

Центровий “Черкаських Мавп” Дмитро Скапінцев увійшов до символічної збірнлї Кубка України і став найкращим центровим!

Відзначимо, що у цьому матчі не був з командою асистент головного тренера “Черкаських Мавп” Максима Міхельсона – Микола Кірсанов, який напередодні здав позитивний тест на коронавірус. Тренер знаходиться на самоізоляції.

“Черкаські Мавпи” – “Будівельник” – 70:93

Мавпи: Конєв 11 + 3 передачі, Попов 10, Джонс 6, Скапінцев 5, Сергеєв 3 — старт, Янг 15, Райт 13 + 7 підбирань + 7 передач, Ткаченко 7.

Будівельник: Буртт 33 + 8 передач, Девенпорт 21 + 10 підбирань – 4 втрати, Яковічс 14, Кобець 8, Джонсон 7 + 12 підбирань — старт, Дево 5, Джефферсон 4, Кожем’якін 1.

 

Після цього матчу “Черкаські Мавпи” готуються до четвертого кола Суперліги. 7 і 9 квітня команда зіграє домашні матчі проти “Харківських Соколів” та “Дніпра”.

 

Джерело: сайт БК «Черкаські Мавпи»