Вісім клубів підтвердили свою участь у баскетбольній Суперлізі, серед них і «Черкаські Мавпи»

6 Вересня, 2022

У перший день вересня відбулася онлайн-нарада з приводу проведення наступного сезону чоловічої Суперліги. В ній взяли участь учасники минулого сезону та три клуби, які представляли Вищу лігу – Старий Луцьк, Рівне та Говерла.

Було обговорено, що у чемпіонаті Суперліги візьме участь від 8-ми до 10-ти клубів.

На минулому засідання свою участь у наступному сезоні Суперліги підтвердили шість клубів (Прометей, Будівельник, Київ-Баскет, Запоріжжя, Черкаські Мавпи та Старий Луцьк). На сьогоднішньому засіданні до них приєднались Кривбас та Миколаїв.

Дніпро наразі не визначився з рішенням стосовно гри у наступному чемпіонаті. Також Хімік та Одеса не підтвердили свою участь у чемпіонаті, Харківські Соколи підтвердили свої виступи у Вищий лізі, Рівне теж планують зіграти у Вищий лізі.

На засіданні було обговорено рішення про продовження дедлайну на кілька тижнів для клубів, які ще не підтвердили свою участь у чемпіонаті.

Зі сторони керівництва Дніпра надійшла пропозиція грати лише регулярний чемпіонат без плейоф, після чого клуби обговорили питання проведення чемпіонату в 4 кола без плейоф. Формат Суперліги буде остаточно визначений на Виконкомі ФБУ, який відбудеться в середині вересня.

Нагадаємо, старт сезону 2022/23 заплановано на кінець жовтня, а завершення чемпіонату — наприкінці квітня. Змагання, під час воєнного стану в Україні, будуть проходити без глядачів.

Джерело: ФБУ