У баскетбольній Суперлізі змагання пройдуть у чотири кола без плей-оф

19 Вересня, 2022

На засіданні виконавчого комітету Федерації баскетболу України затверджено правила проведення чемпіонату України у чоловічій Суперлізі сезону 2022/23, де планують грати «Черкаські Мавпи»

Команди гратимуть у чоловічій Суперлізі за туровою системою календаря у чотири кола. Переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного сезону. Сезон проходитиме без плей-оф, проведення якого планувалося раніше, однак тиждень тому на обговоренні керівників клубів Суперліги була внесена пропозиція визначити чемпіона України виключно за підсумками регулярного чемпіонату. Цю пропозицію задовільнив Виконком ФБУ. Баскетбольні змагання у сезоні 2022/23 років пройдуть в умовах “баблів” та без глядачів

Також Виконком ФБУ затвердив розширення командної заявки клубів. Протягом сезону в команді можуть бути зареєстровані в сукупності максимум 30 гравців (у минулому сезоні їх було 24). Всі гравці категорії «А» та категорії «В», що включені в заявку команди протягом сезону в зазначені терміни, входять до кількості 30-ти зареєстрованих гравців.

Матчі чемпіонату України мають розпочинатися не раніше 10:00 і мають бути завершеними до 21:00. Дедлайн підтвердження участі команд у наступному сезоні — 23 вересня.

Раніше участь у наступному сезоні Суперліги підтвердили Прометей, Будівельник, Київ-Баскет, Запоріжжя, Черкаські Мавпи, Старий Луцьк, Кривбас та Миколаїв.

Джерело: ФБУ