«Черкаські Мавпи» очолив новий головний тренер

28 Вересня, 2022

За інформацією клубного сайту БК «Черкаські Мавпи» головним тренером клубу став Георгій Ступенчук

Напередодні старту тренувань тренер поділився очікуваннями та інсайдами:

«Хочеться виступити якомога краще. Наразі іде лише процес набору, процес відбору людей. Та я сподіваюсь він закінчиться в найкоротші терміни і можна буде приступати до повноцінних тренувань»

Зміни відбудуться й в складі команди. Тренер зазначив, що вболівальники можуть побачити в новому сезоні  гравців, які були в вищій лізі минулого року. Та анонсував повернення до «Черкаських Мавп» Сергія Скіри. Котрий відновився після минулорічної травми. Окрім того на трай-аут було запрошено нових спортсменів.

«Здебільшого будуть нові гравці. Ми сподіваємось, що повернеться Микита Руслов. Можливо вже найближчими днями і це буде нам підмога досвідченого гравця. Ми потребуємо високих гравців. Будемо шукати! По розмовам з тренерами інших команд, ситуація  така сама як і у нас. Здебільшого молодь. Гравців з досвідом дуже мало. Невідомо як вирішиться питання по Миколаєву, Кривому Рогу і Запоріжжю.  Якщо вони відмовляться виступати в Суперлізі, то можливо на ринок вийдуть ще досвідчені гравці. Та поки що така ситуація. На разі ми шукаємо гравців з досвідом як і всі решта клубів. Я думаю люди зараз всі в рівних умовах тому сезон буде цікавий!»

Баскетбольна кар’єра нинішнього очільника «Мавп» почалась в спортивному клубі армії м. Києва. Згодом виступав за баскетбольні клуби України, Бахрейну та Румунії.  Через травму був вимушений припинити кар’єру гравця.

Тренерський шлях розпочав в 2001 році в БК «Аль-Манама», королівство Бахрейн. Має великий тренерський досвід в українських клубах. Зокрема «Дніпро», «Дніпро-Азот», «Кіровоград», «Золотий вік». Команди під його керівництвом були призерами 4-ох кубків Азії та Єврокубку.

У 2018 році Георгій Ступенчук приєднався до родини БК «Черкаські Мавпи».

Джерело: БК «Черкаські Мавпи»