У Черкасах оновлено декілька рекордів сезону баскетбольної Суперліги Parimatch

13 Січня, 2023

Після новорічної перерви український баскетбол повернувся баблом у Черкасах. Було помітно, що гравці засумували за грою, завдяки чому ми побачили кілька яскравих результатів і індивідуальних перфомансів.

Американський легіонер Черкаських Мавп Деметріус Лейк уже в перший день баблу в матчі проти Політехніки-Галичини набрав 41 очко, що не лише стало рекордом сезону – цей показник увійшов до топ-10 в історії Суперліги.

Додамо, що 9 реалізованих двоочкових Лейком в цьому матчі – повторення кращого результату сезону. Наразі такого результату досягло 7 гравців.

Напередодні Михайло Горобченко в матчі його Політехніки-Галичини проти Прикарпаття-Говерли віддав 15 результативних передач. Це одразу на 6 передач більше за попереднє рекордне досягнення цього сезону.

Рекорд сезону за блок-шотами в одному матчі у грі проти Прикарпаття-Говерли встановив лідер Київ-Баскету Вадим Заплотинський – 6 блоків. Раніше по 5 блоків за матч робив Ілля Кабацюра з БІПИ.

6 точних три очкових Деметріуса Лейка в грі з Політехнікою-Галичиною, а також стільки точних з-за дуги від Віталія Тельчарова у грі Запоріжжя проти Старого Луцька – це другий результат сезону. Рекорд сезону у Олега Рудакова зі Старого Луцька в матчі проти Політехніки-Галичини, який відбувся 9 грудня.

За рейтингом ефективності до цього баблу рекордним був показник Антона Буца в матчі Запоріжжя проти Черкаських Мавп на старті чемпіонату. Спершу його перевершив Деметріус Лейк (РЕ 42), а згодом і Михайло Горобченко (РЕ 41).

Джерело: сайт Федерації баскетболу України