Черкаський тур Кубку України з баскетболу 3х3 буде присвячений пам’яті Олега Прудкого

29 Травня, 2023

П’ятий тур Кубку України та етапи чемпіонатів України U-18 та U-23 з баскетболу 3х3 прийматимуть Черкаси. Змагання пройдуть 2-4 червня.

В перший день у чемпіонаті  України змагатимуться юніори та юніорки в категорії U18 (регламент), другого дня змагання відбуватимуться серед молодіжних команд чоловіків та жінок U-23 (регламент), а в останній день відбудеться 5-й етап Кубку України серед дорослих жіночих та чоловічих команд (регламент).

Змагання Кубку України з баскетболу 3х3 в цьому сезоні присвячені пам’яті загиблих Захисників України. Протягом кожного туру буде вшанована пам’ять українських героїв, які поклали своє життя задля свободи України, а призовий фонд кожного туру буде передано родинам загиблих Героїв в містах, де будуть відбуватись змагання.

Черкаський тур  з баскетболу 3х3 буде присвячений Олегу Прудкому. Він народився в селі Тіньки, Чигиринської міської громади Черкаського району Черкаської області. Мешкав у Черкасах.

Прудкий був майстром спорту України міжнародного класу з боксу, дворазовим чемпіоном України, призером чемпіонатів України, входив до складу національної збірної, виступав у Світовій серії боксу за клуб “Українські отамани”.

Після завершення кар’єри у 2015 році присвятив себе службі в органах внутрішніх справ. Без роздумів він пройшов всі етапи конкурсу та розпочав поліцейську кар’єру в батальйоні патрульної поліції. З 1 січня 2022 року Олег продовжив служити у підрозділі особливого призначення “КОРД”. Він був досвідченим бійцем та спражнім провесіоналом своєї справи.

Капітан поліцій Олег Прудкий героїчно загинув на 31-му році життя, захищаючи Батьківщину і зберігши вірність Присязі до кінця. У загиблого залишилась дружина та дві донечки, 3 і 6 років.

Усі зібрані кошти з п’ятого туру Кубку України та етапів чемпіонатів України U-18 та U-23 3х3 будуть передані родині Олега Прудкого.

Кращі команди за підсумком п’яти турів Кубку України 3х3 та чотирьох етапів чемпіонату України в категоріях U-18 та U23 вийдуть у фінальний тур, проведення якого заплановано у червні у Києві.

Джерело: ФБУ