Богдан Жало (МСК «Дніпро»-U-19): Наше основне завдання – готувати футболістів для головної команди

13 Липня, 2020

Команда МСК «Дніпро»-U-19 (Черкаси) пішла у відпустку майже на місяць. Клубна прес-служба поспілкувалася з головним тренером команди девятнадцятирічних Богданом Жало та розпитала про плани на майбутній сезон та успіхи вихованців у головній команді.

Як оцінюєте цей сезон?

У першій половині не виконали, те що планували. У нашої команди є великий потенціал, потрібно його використовувати. Шкода, що не дограли лдругу частину чемпіонату. Впевнений, що ми б показали хороший результат.

На вашу думку, було правильним рішенням завершати достроково змагання?

-Ми готувались до завершення чемпіонату, до його відновлення, тому ми негативно відреагували на заяву про його дострокове припинення. Ми оноволи команду, плідно готувались, тому були впевнені, що зможемо поборотися за призові місця. На жаль, коронавірус втрутився у наше життя та зруйнував деякі плани.

Як вам результати «19-річних» у головній команді?

-Зараз багато вихованців «підтягнули» до першої команди: Онищенко, Кулініч, Меркулов, Дувняк, Краснюк, Баккі, Роздорожній, Черненко. Вони вдало проявили себе у першому колі чемпіонату Ю-19, тому їх і запросили до першої команди. Це наше головне завдання – готувати юнаків до головної команди. Думаю, що ми  на правильному шляху, адже ми бачимо, що наша робота не є марною.

Коли Ю-19 вийдуть з відпустки?

-Поки що ми відпочиваємо, адже немає жодної інформації про дату відновлення чемпіонату. Є інформація, що початок змагань запланований на вересень. Але ця інформація непідтверджена. Думаю, що зберемося ближче до серпня. Ми тренувалися до минулого тижня. Зараз хлопці працюють індивідуально, а не просто відпочивають. Тож, плануємо розпочати тренування на початку серпня. Наша команда – бойова, а головне завдання готувати резерв до першої команди.

Які плани на майбутній сезон?

-Повторюсь, перш за все підготувати футболістів під першу команду. Щодо чемпіонату Ю-19 – це звісно можливість посісти призові місця. Ми завжди на це налаштовуємо хлопців.

Чи є «на олівці» хлопці, яких хочете запросити у команду? Можете назвати кількох?

-Ми продивлися гравців 2003 року тренерів Віктора Пархоменка та Романа Халявки, є кілька хлопців, які нас зацікавили. Це четверо юнаків. Переглядати їх будемо вже у серпні, з початком тренувань. Але поки буде робитися акцент на футболістів 2002 року народження. Загалом, ми маємо розвивати молодих черкаських гравців та допомагати їм ставати кращими.