Артилерійська дуель в Умані

19 Липня, 2020

УТК Паланка – «Альтаїр» Драбів 3:3 (1:0)

18 липня 2020 р. 4 тур. Чемпіонат області. Вища ліга. м.Умань. Центральний стадіон. Без глядачів.

Арбітри: Є.Цибулько (Канів), С.Труба (Золотоноша), В.Шланчак (Городище).

Делегатінспектор: В.Ланін (Черкаси).

УТК (стартовий склад): В.Щербина, С.Дудник, С.Яловенко, Д.Подколзін, Є.Лут, С.Новіков, В.Горобець, Р.Потапов, Є.Єжаченко, А.Король, В.Лебедєв. Запасні: А.Рудь, В.Решетило, Д.Думенко, С.Троян, М.Ібрагім, А.Любченко, Я.Лісовий. Тренер: О.Казанюк.

«Альтаїр»: Є.Панченко, В.Таранушич, В.Олефір (С.Швей, 81), О.Гопка, С.Стрикаль (В.Александров, 75), Я.Халілов (Д.Соболь, 89), А.Вакуленко, Д.Бреус, А.Манасян, А.Олійник (В.Погрібний, 56), В.Зоря. Запасні: Я.Магльований, Д.Маценко.

Голи: В.Лебедєв (13), Р.Потапов (69), А.Король (71) – А.Манасян (58, 62), В.Зоря (74).

На 5хв. Р.Потапов (УТК) не реалізував 11-метровий удар – воротар.

Команди, влаштувавши справжню артилерійську дуель, видали на Центральному стадіоні Умані видовищний суперматч. Поєдинок був «смачним», «наваристим», насиченим симфонією смаків найвибагливіших експертів: не гра, а мамин борщик!

Свято футболу без свята і глядачів… Важко і болісно спостерігати за запарканними поневіряннями справжніх і вірних вболівальників(((.

Проваливши старт нового сезону, для діючого чемпіона – «Альтаїра» звітний поєдинок по суті був грою «за життя на смерть». І нарешті у поточному році «Альтаїр» продемонстрував свої чемпіонські якості та амбіції.

Долати власноруч створені труднощі – та це ж кредо драбівчан! Банальна обрізка біля  воріт суперника завершилася привезеним пенальті: Вадим Таранушич у куту карного майданчика необачно завалив Владислава Лебедєва Втім, голкіпер драбівчан Євгеній Панченко парирував удар з «точки» від Романа Потапова.

Рахунок у матчі на 13-ій хвилині відкрили «тепличники», коли Лебедєв результативно скористався відскоком від стійки воріт приїжджої команди.

«Альтаїрівці» відповіли двома прицільними пострілами Антона Вакуленка – в обох випадках вдало зіграв голкіпер господарів поля Володимир Щербина.

Спроба гостей атакувати великим фронтом ледь не наразилася на гострий контрвипад уманчан – Панченко вчасно рішуче кинувся в ноги Сергія Новікова.

Наприкінці першого тайму Віталій Зоря ледь не покарав воротаря УТК за невдало введений м’яч в гру – Дмитро Подколзін лише ціною травми не дозволив завдати нападнику драбівчан завершального пострілу.

Незважаючи на літню спеку опоненти, немов вправні панчери, продовжували обмінювати небезпечними ударами: Зоря «плюнув» над поперечиною із доволі гострого кута, а на протилежній половині поля Панченко зреагував на ближній стійці на спробу Віталія Горобця пробити «шістку».

Початок другого тайму був за гостями. Після закидання від Арсена Манасяна голкіперові уманчан вдалося на мить випередити Віталія Зорю, а згодом захисник Лут завадив Антонові Вакуленко замкнути простріл.

І якщо в першій половині гри численні спроби розіграшу кутового мали нульовий відсоток реалізаціє, то в другій її половині – дві поспіль подачі від прапорця дозволили не лише зрівняти, а й вийти вперед в рахунку. За чотири хвилини, «загублений» захисниками «тепличників» на дальній стійці, Арсен Манасян оформив дубль.

Радість гостей була передчасною – УТК відповів своїм дуплетом. У  першому випадку на удар Лебедєва зреагував Євгеній  Панченко, втім першим на м’ячі був Роман Потапов (чи був офсайд у даному епізоді? – вичерпну  відповідь, сподіваюсь, дасть відеозйомка гри), у другому – забитим голом відзначився Артем Король: і знову господарі  попереду 3:2.

Команди і не збиралися зупинятися на досягнутому: п’ятий м’яч за неповні п’ятнадцять хвилин на рахунку Зорі, який вправно закинув головою шкіряну кулю за «комірець» Шербині після витонченого навісу Арсена Манасяна.

В заключний відтинок гри арбітр матчу  вирішив стати ключовою фігурою на футбольному полі: часті свистки, зупинки, апеляції, боротьба, яка почала переростати в грубість дещо змазали кінцівку напруженого і цікавого поєдинку.

Нічия 3:3 зіграла на руку золотоніському «Златокраю-2017», який одноосібно очолив турнірну таблицю обласного чемпіонату.

На УТК у наступному турі чекає уманське дербі проти «Базиса», а «Альтаїр» повинен витиснути максимум із трьох турів, які залишилося зіграти у першому колі змагань.