Чемпіонат області. «Альтаїр» Драбів – «Росава» Степанці 1:1 (0:0)

9 Серпня, 2020

«Альтаїр» Драбів – «Росава» Степанці 1:1 (0:0)

8 серпня 2020 р. 7 тур. Чемпіонат області. Вища ліга. смт Драбів. Стадіон «Колос». Без глядачів.

Арбітри: О.Шкурченко (Ватутіне), Р.Железняк (Черкаси), В.Лобанов (Золотоніський р-н).

Делегат-інспектор: В.Заєць (Вільшана).

«Альтаїр»: Є.Панченко, В.Таранушич (В.Александров, 69), О.Гопка, В.Олефір, В.Аджебей Я.Халілов, А.Вакуленко (С.Швей, 86), В.Погрібний (А.Олійник, 63), А.Манасян Д.Бреус, В.Зоря. Запасні: Я.Магльований, Д.Маценко, С.Стрикаль.

«Росава»: В.Марченко, В.Бовшик, І.Никитенко, А.Вовк (С.Грищук, 83), В.Валашенко, Н.Осика (В.Пархоменко, 56), О.Тупчієнко, І.Давиденко (Н.Сініцин, 28), В.Давиденко, І.Кисіль, С.Барбанов (Д.Чорноіван, 54). Запасний: О.Сорокін. Тренер: О.Кирилюк.

Голи: А.Олійник (80) – Д.Чорноіван (90).

На 77 хв.  А.Вакуленко не реалізував 11-метровий удар («Альтаїр») – воротар.

Команди звітний поєдинок розпочали із розвідки, намагаючись промацати слабкі місця в захисних ланках свого опонента. Обережність тривала  до першої помилки – голкіпер «Росави» на виході махнув повз м’яча, втім  нападники драбівчан не очікували на такий розкішний подарунок.

Далі Віталій Зоря із доволі гострого кута пробив повз дальню стійку канівчан, а Володимиру Погрібному, «обікравши» захисника, не вистачило дистанції для нанесення завершального удару.

Не досягши успіху в центральній зоні та за «мовчазності» флангів, господарі поля змушені були переналаштуватися на дальні подачі за спини захисників гостей.

На 30-ій хвилині був скасований чистий гол у ворота приїжджої команди: під час розіграшу стандарту на добиванні був вправнішим Ягуф Халілов. На жаль, юний асистент арбітра матчу допустив результативну помилку при визначенні положення «поза грою».

Не зарахований гол

Перед перервою на відпочинок Антон Вакуленко пробив під поперечину, але Владиславу Марченко вдалося перевести «смугастого» на кутовий. Подача від прапорця – «кивок» від Арсена Манасяна, а м’яч лише «облизав» каркас воріт.

Другий тайм розпочався із шикарного моменту для Віталія Зорі – залишений без нагляду нападник «Альтаїра» із вбивчої позиції (закид від Дениса Бреуса) пробив повз ціль. Ближче до середини другої половини гри Зоря повинен був покарати за необачність голкіпера канівчан.

Слід відзначити, що команда із Степанців не закрившись в глухій обороні та не затягуючи ігровий час, вичікувала на свій шанс

Драбівчани продовжували нагнітати тиск на ворота свого опонента. На 77-ій хвилині на вході до карного майданчика Віктор Пархоменко зрізав Дениса Бреуса. Виконати удар пенальті визвався Антон Вакуленко – Владислав Марченко парирує постріл із з «точки» і залишає незмінними нулі на табло стадіону «Колос».

В одному із наступних ігрових епізодів захисник «Росави» Ілля Никитенко на дальній стійці приймає на себе удар.

Рахунок у матчі було відкрито на 80-ій хвилині – юний Артем Олійник після флангового навісу на підборі забиває свій дебютний гол в обласному чемпіонаті.

Міг Олійник оформлювати дубль у звітному поєдинку, втім Владислав Марченко, витягнувшись у струнку, вийняв шкіряну кулю із правої «шістки».

«Альтаїр» під завісу гри побіг подвоювати свій успіх і наразився на гол у власні ворота на останній хвилини основного часу – залишений без опіки Дмитро Чорноіван пробив точно під дальню стійку.

Шанс врятувати гру мав Арсен Манасян, проте нападник драбівчан із кута воротарської пробив в голкіпера гостей.

Перше коло минулорічний чемпіон завершує на п’ятому місці. Сподіваємося двотижнева перерва піде на користь «Альтаїру» і команда з Драбова втрутиться в розподіл призових місць поточного сезону.