На Зорі заКолосився «Альтаїр»!

24 Серпня, 2020

Базис» Кочубіївка – «Альтаїр» Драбів 1:2 (1:1)

23 серпня 2020 р. Чемпіонат Черкаської обласьті. Вища ліга. 8 тур. с.Кочубіївка.

Арбітри: С.Цибулько (Канів), М.Погорілий (Кам’янка), В.Шланчак (Городище).

Делегат-інспектор: В.Ланін (Черкаси).

СК «Базис»: Ю.Клименко, С.Мачульський, Ф.Каплюченко, В.Панов (С.Тарасюк, 69), В.Гірський, А.Дюжов (В.Тастанкулов, 74), А.Тепляков (Б.Ястремський, 72), В.Ординський, О.Попсуй (С.Янчук, 83), М.Рибак (О.Лавріненко, 65), В.Смілянець (С.Кравченко, 67). Запасний: Р.Кузьмак. Тренер. С.Янчук.

«Альтаїр»: Я.Магльований, С.Мисюра (А.Манасян, 81), В.Олефір, В.Таранушич, Я.Халілов, Д.Бреус, А.Вакуленко, О.Колос (А.Олійник, 90+3), О.Гопка, С.Дєдов (В.Погрібний, 90+7), В.Зоря. Запасний: В.Александров.

Голи: В.Ординський (45+2) – В.Зоря (37), О.Колос (64).

На 90+6 хв. Я.Халілов («Альтаїр») не реалізував 11-метровий удар – воротар.

Традиційно в матчах між «Базисом» і «Альтаїром»  перемогу  святкує приїжджа команда. Винятком не став і звітний поєдинок – драбівчани взяли реванш  за прикру поразку в першому турі. Два влучних постріли Віталія Зорі та Олександра Колоса повертають «Альтаїр» до трійки лідерів обласного чемпіонату з футболу.

По-спортивному злі та голодні до набраних турнірних очок футболісти «Альтаїру» зі стартових хвилин гри дали зрозуміти, що приїхали на Уманщину тільки за перемогою.  Новачки команди – Сергій Дєдов та Олександр Колос додали вогневої міці драбівчанам.

Колос буквально продавив захисника на лівому фланзі та знайшов передачею Зорю, втім нападнику гостей не вдалося «проткнути» голкіпера «Базиса». Далі були два майстерних виконання штрафних ударів від  Сергія Дєдова та Дениса Бреуса на які блискуче зреагував Юрій Клименко.

На протилежній половині поля спроба голкіпера драбівчан обіграти Миколу Рибака призвела до небезпечного рикошету.

«Альтаїр» не збавляв темп гри та тиск на ворота свого  опонента. Не вистачило дещиці Віталію Зорі аби замкнути фланговий простріл Сергія Дєдова. Під час численного розіграшу кутового Вадим Таранушив прицільно головою завдавав удару – захисник кочубіївців Олександр Попсуй вибиває шкіряну кулю зі «стрічки».

Його величність Гол відбувся на 37-ій хвилині: Колос вирізав м’яча на хід Зорі і нападник драбівчан, витримавши гросмейстерську паузу, вразив ціль. В одній із наступних атак гості вибігали «3 в 2», проте Олександр Колос затягнув із завершальним ударом і був заблокований захисниками.

Натомість, не вдалий ввід м’яча ледь не призвів до курйозного голу у ворота драбівчан – нападник «Базиса»  в дотик ледь не закинув «за комірець» Ярославу Магльованому.

Наприкінці тайму пішов своєрідний обмін – простріл від Сергія Мисюри вчасно перехопив Юрій Клименко, а Ярослав Магльований зреагував на постріл Олександра Попсуя.

В компенсований час гості отримали гол в «роздягальню»: Володимир Ординський зі стандарту з кута карного майданчика в обвід стінки поклав м’яча до сітки воріт своєї колишньої команди – 1:1.

Другий тайм розпочався із гострого моменту біля воріт уманчан. Денис Бреус вицілював зі штрафного удару, а Антону Вакуленко не поталанило на добиванні. Господарі відповіли дальнім ударом над поперечиною від Миколи Рибака.

В чергове свою воротарську майстерність продемонстрував Юрій Кліменко, який в підкаті ліквідував вихід один в один Віталія Зорі.

Вдруге драбівчани вийшли в рахунку на 64-ій хвилині, коли Денис Бреус на пару із Олександром Колосом розшматували захист «Базиса» – 2:1.

Спроби відігратися для господарів поля могли обернутися і ще більшими для них неприємностями. В одній із чергових  атак Сергій Мисюра подав з флангу, а залишений без опіки Бреус пробив в протихід повз дальню стійку. Сергій Дєдов, прорвавшись до карного майданчика, поцілив у пличе голкіперу. Відразу ж, вчасно залишивши свої володіння, Юрій Клименко, перехопив передачу Зорі на Дєдова.

На 83-ій хвилині на заміну, після довгої реабілітація від важкої травми, на поле вийшов Сергій Леонідович Янчук. І відразу ж кілька пожеж спалахнуло біля воріт «Альтаїру» – пару рикошетів та розіграшів кутових зашкалили градус протистояння у матчі. Гості миттєво відповіли ударом Олександра Колоса та прострілом Вадима Таранушича на Арсена Манасяна.

На шостій компенсованій хвилині Ягуф Халілов не реалізував 11-метровий удар за фол проти Дениса Бреуса.

Отож, у підсумку маємо виїзну перемогу «Альтаїра», яка повертає драбівчан до трійки лідерів обласного чемпіонату з футболу.