«Альтаїр»: підготовка до штурму вершини турнірної таблиці

30 Серпня, 2020

«Авангард» Монастирище – «Альтаїр» Драбів 0:5 (0:1)

29 серпня 2020 р. Чемпіонат Черкаської обл. Вища ліга. 9 тур. м.Монастирище.

Арбітри: М.Погорілий (Кам’янка), М.Лисенко (Христинівка), Д.Бевзюк (Тальне).

Делегат-інспектор: Г.Фощій (Черкаси).

«Авангард»: Ю.Сліпчак, В.Пашківський, В.Трегубов, В.Семенів, О.Носенко, Б.Бондар, А.Оксамітний, І.Вітюк (А.Захваєв, 85), Д.Соболь (О.Піддубний, 59), В.Корнієнко, Є.Кобець (Д.Моргонюк, 78). Запасний: М.Білаш. Тренер. О.Афлатарли.

«Альтаїр»: Я.Магльований, С.Мисюра (А.Манасян, 79), О.Гопка, В.Олефір, В.Таранушич, Я.Халілов (В.Александров, 87), А.Вакуленко (А.Олійник, 55; В.Аджубей, 68), Д.Бреус, О.Колос (В.Погрібний, 83), С.Дєдов, В.Зоря. Запасний: Є.Дейнеко.

Голи: В.Таранушич (13), С.Дєдов (72), В.Зоря (87, 90+1), Д.Бреус (90+3).

Попри підсумковий розгромний рахунок перемога «Альтаїру» не дісталася легко. Реалізуй господарі свій гольовий момент на 81-ій хвилині (за рахунку 0:2), і нервова кінцівка поєдинку була б забезпечена. Гра в п’ять захисників позбавила драбівчан оперативного простору і лише на межі основного і компенсованого часу приїжджій команді вдалося рознести в друзки монастирищенську «греблю».

Слід відзначити, що приємною несподіванкою стала досить пристойна якість газону на  «Авангарді».

Не встигла секундна стрілка зробити повний оберт, а гості вже встигли створити свій перший небезпечний момент: після навісу Вадима Таранушича головою трохи вище цілі пробив Віталій Зоря.

Рахунок у звітному матчі було відкрито на 13-ій хвилині, коли на подачу від кутового прапорця результативно відгукнувся Таранушич. Згодом гарну нагоду подвоїти перевагу драбівчан ударом з ходу мав півзахисник «Альтаїру» Денис Бреус.

Господарі поля відповіли двома небезпечними ударами із дальньої дистанції від Вадима Корнієнка та Андрія Оксамітного, втім в обох випадках все відбувалося під контролем траєкторії польоту шкіряної кулі воротарем гостей Ярославом Магльованим.

На початку другого тайму на обвідний удар Антона Вакуленка в падінні кулаками зреагував голкіпер «Авангарду» Юрій Сліпчак. Згодом Вадим Таранушич під час чергового розіграшу кутового пробив трохи вище каркасу, а Віталію Зорі не вистачило дещиці аби результативно скористатися закидом Дениса Бреуса за «стінку».

В одній із наступних атак м’яч впав на поперечину воріт монастирищенців після навісу чи то удару Артема Олійника.

В середині другої половини гри опоненти влаштували перестрілку – на удар Ігоря Вітюка відповів Олександр Колос.

Свій другий  гол гості  забили на 72-ійхвилині – драбівчани швидко розіграли вільний удар і Сергій Дєдов пробив в протихід голкіперу господарів поля. Відразу ж нагоду остаточно закрити гру змарнував Віталій Зоря – нападнику «Альтаїра» вразити ціль завадив захисник господарів поля.

Далі був вже згадуваний на початку звіту епізод на 81-ій  хвилині біля воріт драбівчан, коли Ігор Вітюк ледь не замкнув фланговий простріл партнера по команді.

На зламі основного і компенсованого часу Віталій Зоря оформив дубль (особливо ефектним був другий гол зі штрафного удару) і довів лік своїм забитим м’ячам у поточному сезоні до 12!

А довершив погром Денис Бреус – 0:5 за гостями.

Перемога дозволила «Альтаїру» піднятися на друге місце у турнірній таблиці  обласного чемпіонату. А в наступному турі, за два тижні, у Лівобережному дербі драбівчани в Золотоноші спробують притормозити лідера змагань.