«Альтаїр» впевнено долає чвертьфінальний бар’єр

3 Жовтня, 2020

«Альтаїр» Драбів – ФК «Сміла» 6:0 (5:0).
3 жовтня. Кубок області. 1/4 фіналу. Смт Драбів. Стадіон «Колос».
Арбітри: І.Баранов, С.Цибулько (обидва – Канів), В.Лобанов (Золотоніський р-н).
Делегат-інспектор: В.Смаглій (Черкаси).
«Альтаїр»: Я.Магльований, О.Гопка, С.Мисюра , В.Александров, В.Аджубей (В.Погрібний, 46), Я.Халілов, Д.Бреус, СДєдов (А.Олійник, 46), О.Колос, А.Манасян, В.Зоря.
«Сміла»: Р.Моцар, С.Вечірній, Д.Грошев, А.Макотринський, С.Маслюк, А.Остренко, Д.Пелих, Д.Попов, О.Басараб, В.Фусар, В.Шаповалов.
Голи: Я.Халілов (12), В.Зоря (17, 45, 80), О.Гопка (37 пен.), А.Манасян  (42).
На 70-ій хвилині С.Маслюк («Сміла») не реалізував 11-метровий удар – воротар.

Результат матчу був передбачуваним – суперником діючого володаря обласного кубку став відвертий аутсайдер першої ліги (в 10 календарних матчах сміляни не здобули жодного очка).

Звітний матч розпочався із сейву воротаря гостей Руслана Моцара, який зреагував на удар головою Віталія Зорі. Згодом міг відзначитися і Денис Бреус, проте півзахисникові драбівчан не вдалося знайти шпаринку між голкіпером і стійкою.

Рахунок у поєдинку було відкрито вже на 12 хвилині: Денис Бреус подав від кутового прапорця, а Ягуф Халілов результативно «замкнув» ближню стійку.

За п’ять хвилин Бреус вдруге здійснив «асист» – передача на хід Зорі, який змістившись, загнав шкіряну кулю в дальній кут воріт.

В середині першої половини Денис Бреус та Олександр Колос в ближньому бою не змогли переграти Руслана Моцара. Відзначимо також дальній постріл Сергія Дєдова.

На 37-ій хвилині Олександр Басараб порушив правила проти Віталія  Зорі в карному майданчику смілян. Капітан «Альтаїра» Олег Гопка чітко виконав покарання із 11-метрової позначки – 3:0.

Перед перервою на відпочинок два голи-красені побували у воротах ФК «Сміла». Із доволі гострих кутів і відстані 28-29 метрів відзначилися Арсен Манасян та Віталій Зоря – 5:0.

Другий тайм фактично перетворився на формальність. На самому його початку юний Артем Олійник поцілив у стійку воріт приїжджої команди. В середині другої половини зустрічі на своєму шляху шкіряна куля несподівано «зустрілася» із рукою Олега Гопки в карному майданчику господарів поля. Втім, скористатися гарною нагодою «розмочити» рахунок гостям так і не cудилося: після удару Сергія Маслюка з «точки» голкіпер «Альтаїру» Ярослав Магльований намертво заволодів м’ячем.

Свій хет-трик у матчі на 80-ій хвилині оформив нападник драбівчан Віталій Зоря – «смугастий» не без допомоги рикошету від захисника вшосте затріпотів у сітці воріт смілян.

Господарі поля вчергове активізувалися під завісу матчу. Під час розіграшу кутового Артем Олійник головою пробив вище воріт, а Арсен Манасян (скидка п’ятою від Олександра Колоса) влучив у голкіпера.

У підсумку «Альтаїр» святкує перемогу 6:0 і в напівфінальній стадії двічі, 21 та 25 жовтня, поміряється силами із «Росавою» Степанці.