«Альтаїр» третій рік поспіль в фіналі обласного кубку

25 Жовтня, 2020

«Альтаїр» Драбів – «Росава» Степанці 3:0 (1:0)

25 жовтня. Півфінал. Матч-відповідь. смт Драбів. Стадіон «Колос».

Арбітри: М.Погорілий (Кам’янка), В.Березняк (Черкаси), М.Єременко (Чигирин).

Делегат-інспектор: П.Петько (Черкаси).

«Альтаїр»: Я.Магльований, В.Таранушич, А.Манасян (С.Мисюра, 83), В.Олефір, С.Стрикаль (В.Александров, 90+1), Я.Халілов, А.Вакуленко (А.Олійник, 75), О.Колос, Д.Бреус, С.Дєдов, В.Зоря.

«Росава»: В.Марчено, Є.Кривошей (Н.Осика, 59), О.Лобов (В.Бовшик, 87), Є.Гуд, О.Віслевський (В.Пархоменко, 58), А.Матвієнко, Д.Савійсько (І.Кисіль, 58), С.Барбанов, А.Вовк, І.Нікітенко, О.Парфьонов. Запасні: Д.Маценко, В.Валашенко. Тренер: О.Кирилюк.

Голи: А.Манасян (34), Д.Бреус (57 пен.), В.Зоря (79).

Вилучення: А.Вовк («Росава», 62 – повторне попередження).

Нульова нічия в першому півфінальному поєдинку наклала свій відбиток на початок матчу-відповіді. Попри динамічність та високий темп гри команди фактично не потурбували голкіперів опонента в стартові півгодини гри. А далі небезпечні моменти за рахунок розіграшів стандартних положень почали виникати один за одним із наростаючою частотою немов гриби після дощу.

Рахунок у поєдинку було відкрито на 34-ій хвилині: Денис Бреус подав від кутового прапорця – Віталій Зоря скинув в центр, а залишений без опіки Арсен Манасян увігнав шкіряну кулю до сітки воріт «Росави».

На протилежній половині на постріл Даніїла Савійська під поперечину зреагував голкіпер «Альтаїру» Ярослав Магльований. Швидка контратака  в три паси – Станіслав Стрикаль пробиває над поперечиною воріт гостей.

Ударний відрізок ігрового часу продовжив удар Євгена Гуда із кута карного майданчика – Ярослав Магльований переводить «снаряд» на кутовий.

Компенсований час був за драбівчанами: спочатку після пасу Сергія Дєдова – Віталій Зоря пробив в лічених сантиметрах повз дальню стійку, а потім Антон Вакуленко із чергового стандарту поцілив у хрестовину воріт «Росави».

Після перерви непорозумінням в захисних рядах господарів поля (в силу різних обставин в у матчі не змогли взяти участь два крайки – Владислав Аджубей та Олег Гопка) ледь не скористався Анатолій Вовк – черговий сейв від Магльованого.

На 56-ій хвилині на виході Владислав Марченко змушений був фолити на Віталієві Зорі – пенальті. Денис Бреус із «точки» чітко розвів по кутам голкіпера та м’яч – 2:0.

Фактично долю поєдинку було вирішено після вилучення за повторне попередження канівчанина Анатолія Вовка в середині другого тайму.

Батл кручених ударів в обвід «стінки» підхопив Сергій Дєдов – на цей раз вже Владислав Марченко в кидку витягнув шкіряну кулю із нижньої «шістки».

Непоступлива «Росава» відповіла двома поспіль ударами Ігоря Кисіля та Євгена Гуда, які на себе прийняли захисники драбівчан.

Подача Дениса Бреуса від кутового прапорця – і Арсен Манасян з метра пробиває вище цілі.

Переможну крапку у грі, скориставшись закидом від Сергія Дєдова, поставив кращий бомбардир обласного чемпіонату Віталій Зоря – 3:0!

На цьому події у матчі не скінчилися: Бреус, затягнувши з ударом (розрізний пас від Олександра Колоса) не зміг реалізувати вихід один в один, а Станіслав Нікішов не пробив Магльованого.

Отож, маємо фінал УТК Паланка – «Альтаїр» Драбів, який прийме Лебедин. Для обох суперників він стане третім в їхній славній футбольній історії.