ФК «УТК» впевнено завершує футбольний сезон-2019

3 Листопада, 2019

Футбол. Чемпіонат Черкаської області. Вища ліга.2 листопада. «УТК» (Паланка) – «Родень» (Канів) – 5:0 (3:0).

 

Заключний матч сезону «УТК» проводив на своєму стадіоні у Паланці. 7 з восьми попередніх домашніх матчів тепличники провели на Центральному стадіоні в Умані. Головним мотивом того було зручність для уболівальників. І віддати належне – уболівальники в значній мірі відповідали на це «ногами» – приходили на поєдинки ФК «УТК» (від пів тисячі мінімум і більше тисячі на резонансні матчі) і навряд чи інші команди чемпіонату в середньому показник тепличників перекриють. Але при цьому часто-густо через різні обставини (незалежні від тепличників і тих таки уболівальників) виникало відчуття, що команда «УТК» на стадіоні грає, як і приїжджа команда, … в ролі гостей. Чому так, чому як не одне то друге щось заважало – мені особисто то важко зрозуміти. Але факт є фактом. А відтак свій останній матч в сезоні «УТК» вирішили провести на своєму рідному стадіоні, де точно відомо хто господар. А як буде в 2020-му – час покаже…

В звітному матчі господарів для завоювання бронзових медалей цілком влаштовувала і нічия а при поразці «Златокраю-2017» в Драбові то і поразка не завадила б нічим… Але, зрозуміло, що «УТК» такими розрахунками не переймався і грав традиційно грав лише на перемогу. Гості до їх честі до пори до часу тримали наступ господарів. Але протрималися до середини першого тайму. На 21-й хвилині Артем Король забив свого чергового м’яча головою з подачі Потапова справа. А за 11 хвилин він же замкнув вже ногою в стрибку простріл того таки Потапова. Згодом Казанюк поміняв флангами Рудя і Потапова. Але картина залишилася незмінною – знову Король забив після подачі справа (тепер відповідно від Артема Рудя). Тепличники ще мали моменти (Раковський, Горобець, той таки Король), але і того вистачало. 3:0 до перерви з хет-триком Артема Короля. Артем на цьому сьогодні був відправлений відпочивати. А замість нього вийшов ще один молодий форвард Владислав Лебедєв. І буквально на перших секундах другого тайму і він відзначився забитим мечем – замкнув простріл нарешті зліва (Думенко підключився). Питання про переможця не стояло. Команди зупинятися не мали бажання (за такого вітру то було ризиковано – якщо не здує, то замерзнеш!)і моменти періодично виникали. Могли забивати Потапов, Раковський, Лебедєв. Був гарний момент і у канівчан, але Дудник виніс м’яча з лінії воріт. Ну а заключний гол тепличників в цьому сезоні провів ще один форвард – Олександр Раковський. З подій відмітив би вихід на заміну багаторічного капітана «УТК» Дмитра Казанюка. Символічною була іще одна заміна – замість наддосвідченого Володимира Щербини вийшов юний голкіпер Володимир Решетило, що стало його дебютом в офіційних матчах першої команди клубу.

По завершенні матчу до роздягальні зайшов президент ФК «УТК» Микола Васильович Гордій. Він щиро подякував команді за сезон. Микола Васильович назвав сезон успішним. Ще й таким, який дозволяє з впевненістю дивитися у майбутнє – адже в 2019-му відбулися зміни, омолодження, в порівнянні з чемпіонським 2018-м.

 «УТК» – «Родень» (Канів) 5:0 (3:0)

2 листопада. Паланка. 100 глядачів.

Арбітри: Ларін К., Ястремський Р., Фролова Ю.

Делегат ФФЧО: Цвященко Г.

«УТК»: Щербина (79, Решетило), Дудник, Подколзін, Яловенко (82, Трегубов), Думенко (60, Казанюк Д.), Потапов (52, Єжаченко), Новіков (82, Любченко), Горобець (55, Ібрахім), Рудь, Раковський, Король (46, Лебедєв).

«Родень»: Луценко (46, Гогінава), Плугар, Лизогуб, Шульга, Головньов, Баранов, Семенченко, Дяченко (31, Смаголь), Секрет, Штих, Приймич (75, Сторчеус)

Голи: Король (21, 32, 45), Лебедєв (46), Раковський (76)

Попередження: Дяченко (18), Гогінава (76)

Джерело: umanfootball.com.ua