Результативні дії Олександра Ющенка з Черкас допомогли «Шахтарю» U19 здолати «Металіст 1925» U19

26 Серпня, 2022

Юнацька команда «Шахтаря», у складі якої грає вихованець черкаського футболу (ФК «МАКС») Олександр Ющенко, стартувала з перемоги з великим рахунком над «Металістом 1925» у чемпіонаті України U19

У матчі з харків’янами Оскар Ратулутра використав досвідчених Хромея та Микитишина у півзахисті. А Пушкарьов і Роспутько зіграли не на своїх позиціях, розташувавшись праворуч і в центрі оборони відповідно. Дебютували за юнацьку команду Цуканов, Дрозд та Огарков.

Від перших хвилин «гірники» заволоділи ініціативою та взяли м’яч під контроль. Моменти мали Микитишин і Хромей, але їхні удари парирував Потімков. Перший гол оформив Погорілий, після відмінного флангового забігу й передачі від Пушкарьова пробивши в нижній кут воріт гостей. Потім господарі подвоїли перевагу: Ющенко реалізував 11-метровий, який сам і заробив. Харків’яни в першій 45-хвилинці запам’яталися лише штрафним у виконанні Гуренка – стінка.

У дебюті другого тайму харків’яни вирівняли гру й навіть створили чудовий момент, однак Твардовський урятував після удару Мукшименка впритул. А ось «Шахтар» свій момент реалізував на 57-й хвилині: Ющенко скористався помилкою суперника на його ж половині поля та вивів Погорілого сам на сам із голкіпером – 3:0. Після третього забитого м’яча «гірники» віддали ініціативу «Металісту 1925», проте підопічні Мельника реальних загроз воротам Твардовського більше не створювали. Натомість «гірники» довели перевагу до 5 м’ячів – ще 2 голи на рахунку Погорілого. Зазначимо, що один з асистів зробив 16-річний дебютант Віктор Цуканов.

«Шахтар» U19 відкриває новий сезон перемогою з великим рахунком.

У другому турі підопічні Оскара Ратулутри вдома прийматимуть «Кривбас» U19. Поєдинок відбудеться 27 серпня на стадіоні «Княжа Арена» в Щасливому.

«Шахтар» U19 (Донецьк) – «Металіст 1925» U19 (Харків) – 5:0 (2:0)

Голи: 1:0 Погорілий (14), 2:0 Ющенко (22, пен.), 3:0 Погорілий (57), 4:0 Погорілий (74), 5:0 Погорілий (90)

«Шахтар» U19: Твардовський (к), Пушкарьов (Дрозд, 62), Савченко, Роспутько, Булеза (Огарков, 62), Лосенко (Янович, 70), Хромей (Цуканов, 70), Сігеєв, Микитишин (Чуйко, 74), Ющенко, Погорілий.

Варто відзначити, що донецький «Шахтар» U19, у складі якого грає черкащанин Олександр Ющенко, цього зону також гратиме у розіграші Юнацької ліги УЄФА сезону-2022/2023 серед команд U-19, де свою участь почне з групового етапу Шляху Ліги чемпіонів.

У груповому раунді гратимуть юніори «Шахтаря» як резервісти клубу, що потрапив до групового турніру Ліги чемпіонів напряму. Імена своїх суперників донеччани дізналися 25 серпня, коли в Стамбулі відбулося жеребкування Ліги чемпіонів УЄФА.

Юнацька ліга УЄФА. Шлях Ліги чемпіонів. Груповий раунд

Група F: «Реал» (Іспанія), «Лейпциг» (Німеччина), «Шахтар» (Україна), «Селтик» (Шотландія).