Черкащанин Олександр Ющенко знову забиває, а його «Шахтар» U19 перемагає

28 Серпня, 2022

У матчі юнацького чемпіонату «Шахтар» на власному полі переміг «Кривбас» із великим рахунком. Як і у попередній зустрічі весь матч зіграв вихованець черкаського футболу (ФК «МАКС») Олександр Ющенко і знову відзначився забитим мячем

«Шахтар» почав домінувати відразу після стартового свистка і вже до 11-ї хвилини мав перевагу у 2 м’ячі. Спершу після передачі Булези з флангу у штрафному відгукнувся Ющенко і пробив голкіпера, а потім після одиночного забігу лівим флангом та впевненого пострілу під поперечину Хоми відзначився Микитишин. На 18-й хвилині «гірники» й зовсім довели рахунок до розгромного: Хромей ударом у верхній кут воріт реалізував штрафний із 20 метрів. Маючи істотну перевагу, «Шахтар» далі контролював м’яч, але забити до перерви більше не вдалося. А «Кривбас» так і не зумів оговтатись від голів і реальної небезпеки біля воріт Твардовського не створив.

У перерві Оскар Ратулутра здійснив потрійну заміну: замість Хромея, Микитишина й Савченка на поле вийшли Янович, Дрозд та Огарков. Пушкарьов зайняв позицію лівого півзахисника, а Дрозд – правого захисника. «Гірники» забили на 67-й хвилині: Сігеєв відмінною передачею вивів Погорілого на ударну позицію, і Владислав холоднокровно низом спрямував м’яч у кут. Хоча вже на 73-й хвилині «Кривбас» таки відзначився голом престижу – Циганков розпорядився моментом з кількох метрів. Однак останнє слово було за «Шахтарем»: остаточний рахунок на 82-й хвилині встановив Демченко (гольова передача Булези).

«Шахтар» у другому матчі поспіль забиває 5 м’ячів і з двома перемогами підходить до принципового матчу з «Рухом», що відбудеться 1 вересня у Львові.

«Шахтар» U19 (Донецьк) – «Кривбас» U19 (Кривий Ріг) – 5:1 (3:0)

Голи: 1:0 Ющенко (6), 2:0 Микитишин (11), 3:0 Хромей (18), 4:0 Погорілий (67), 4:1 Циганков (73), 5:0 Демченко (82)

«Шахтар» U19: Твардовський (к), Пушкарьов (Цуканов, 64), Савченко (Огарков, 46), Роспутько, Булеза, Лосенко, Хромей (Янович, 46), Сігеєв, Микитишин (Дрозд, 46), Ющенко, Погорілий (Демченко, 64)

Джерео: ФК “Шахтар”