Юнацька команда «Шахтаря» із черкащанином у складі також перемогла «Лейпциг»

7 Вересня, 2022

У матчі першого туру Юнацької ліги УЄФА «Шахтар» U19, за який грає черкащанин Олександр Ющенко, як і головна команда, перемагає на виїзді команду з Німеччини

«Лейпциг» U19 (Лейпциг) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 Булеза (16), 0:2 Сігеєв (78)

«Шахтар» U19: Твардовський (к), Чуйко (Глущенко, 82), Савченко, Фарина, Булеза, Лосенко, Роспутько, Сігеєв, Ющенко (Дрозд, 69), Пушкарьов (Цуканов, 90+3), Погорілий (Янович, 83)

Суперники одразу стали активно пресингувати один одного. На 16-й хвилині навіть ціною фолу господарі не змогли зупинити «Шахтар», коли Булеза з передачі Лосенка відкрив рахунок у матчі. Після забитого м’яча гра вирівнялась, але більше уваги супротивники приділяли боротьбі за територіальну перевагу. До перерви «Лейпциг» мав кілька потенційно небезпечних стандартів, однак усі удари господарів блокувалися захисниками «Шахтаря», а також на виході вдало діяв Твардовський.

Перша третина тайму минула в центрі поля без яскравих моментів, за винятком небезпечної атаки «Лейпцига»: Сануссі Ба пробивав головою, але Твардовський упевнено зіграв у воротах. Команда Ратулутри відповіла ударом Погорілого на 75-й хвилині (неточно). А вже за 3 хвилини «Шахтар» подвоїв рахунок: свіжий Дрозд зробив асист на Сігеєва – 0:2. Останню 10-хвилинку «Шахтар» відіграв за результатом: опорний півзахисник Янович замінив єдиного нападника Погорілого, й «гірники» довели гру до переможного кінця, незважаючи на тиск і контроль м’яча суперником.

«Шахтар» U19 перемагає і готується до домашнього матчу другого туру Юнацької ліги УЄФА із шотландським «Селтіком» U19, що відбудеться 14 вересня у Варшаві.

Джерело: ФК «Шахтар»