ФК «ЛНЗ» на «Черкаси-Арені» здобув другу поспіль перемогу

18 Вересня, 2022

У матчі четвертого туру чемпіонату України (1 ліга) з футболу 16 вересня черкащани з мінімальним рахунком обіграли СК «Полтава»

У різному настрої підійшли до четвертого туру команди. СК Полтава – остання, хто ще не набирав очок у Групі Б, хай і провела матчів менше, ніж більшість суперників. ЛНЗ відзначив призначення молодого Ковпака на пост в.о. головного тренера перемогою над Кременем і, маючи чотири очки в трьох іграх, зайняв третє місце. Втім, обидві команди – новачки Першої ліги, так що мав місце фактор несподіванки та навіть непередбачуваності.

Не встигли команди розбігатися, як настала вимушена пауза через повітряну тривогу – вона виявилася найдовшою в поточних змаганнях ПФЛ і тривала десь більше години. Коли ж команди вийшли з вимушеного відпочинку, рахунок було відкрито після банального кутового. Навіс Савіна в район ближньої стійки замикав центрхав Полюлях, і пробив так, що м’яч від його п’яти влетів у ворота – 1:0. Дебютний гол літнього новачка ЛНЗ, а загалом на професіональному рівні Микита забив сім м’ячів – і ще п’ять за юнацькі збірні України.

Ось тут би оперативно використати свою перевагу господарям, та закріпити свою перевагу вони не змогли. Уже через п’ять хвилин Копил заробив штрафний, Савін подав, а Полюлях зіграв на випередження й заробив пенальті. От тільки Тищенко переграти воротаря не зміг – вдруге поспіль Вічний парирував 11-метровий (у попередньому турі – від лідера перегонів бомбардирів Сидорова з запорізького Металурга). Після цього Полтава поступово вирівняла гру, і ось уже Костенко цілком міг зрівнювати рахунок, вискочивши на Самойленка після тонкого пасу Щербака, проте не зумів переграти воротаря. А пізніше гості розіграли швидкісну багатоходівку з правого флангу, Копитов із Коваленком підготували її для Бичкова, проте той метрів із 20-ти недокрутив у ворота.

До слова, і після перерви, яка також дещо затягнулася через повітряну тривогу, полтавська команда також всерйоз турбувала Самойленка. Після флангової подачі Курелеха (!) м’яч відскочив до Щербака, проте удар вийшов у гравця гостей не настільки гострим, як хотілося б. У відповідь – відразу кілька гострих атак господарів за участі Савіна, Ляшенка та Тищенка. Проте знову треба визнати, що значно гостріше грала полтавська команда. На 80-й хвилині знову гості повинні були відіграватися. Після пасу з глибини від Копитова Щербак розкішно перекинув захисника й пробивав з хорошої позиції – знову виручив ЛНЗ його молодий воротар.

У підсумку черкаський клуб довів справу до мінімальної перемоги, хоча залишилися великі питання щодо реалізації та якості оборонних дій команди під керівництвом Ковпака.

ЛНЗ (Черкаси) – СК Полтава – 1:0

Гол: Полюлях, 19

Незабитий пенальті: Тищенко (ЛНЗ), 25 – воротар

ЛНЗ (стартовий склад): Самойленко, Солдат, Тарасенко, Швець, Синьогуб, Полюлях, Тищенко, Копил, Ляшенко, Савін, Нехтій. Запасні: Шеліхов, Долинський, Слотюк, Мігунов, Чорний, Євдокимов, Толочко, Сторчоус, Замуренко, Тяпкін, Войцеховський, Галенко. В.о. головного тренера: Олександр Ковпак.

Полтава (стартовий склад): Вічний, Копитов, Томенко, Курелех, Бужин, Даниленко, Коваленко, Бичков, Щербак, Костенко, Стрельцов. Запасні: Петриченко, Куімов, Горжуй, Савенков, Пось, Яременко, Таранушич. Головний тренер: Володимир Сисенко.

Джерело: sportarena.com

Група Б

МКлубІВНПЗМПМО
1ЛНЗ1493222630
2“Оболонь”1492320929
3“Кремінь”14635282421
4“Металург” Зп.14554171620
5ФК “Чернігів”14446131716
6ФК “Полтава”14437151915
7“Скорук”14356152214
8“Гірник-спорт”141588258