Агент Довбика розповів, як справи з можливим закордонним трансфером нападника

5 Грудня, 2022

Олексій Люндовський пояснив Fanday, як справи з можливим трансфером Артема Довбика в закордонні клуби.

— Як прокоментуєте інформацію італійців про те, що клуби Серії А повернулися в переговори щодо Довбика?

— Я трохи здивований, чому інформація з’явилася саме зараз, кому це вигідно і чому називаються саме ті, а не інші суми. Давайте розумітися. Клуби не поверталися до переговорів, бо з них не виходили. Серйозний трансфер — це постійна робота. Контакти із зарубіжними клубами у нас не припинялися, всі клуби, які фігурували в ЗМІ, продовжують спостерігати за Довбиком і вести роботу з підготовки трансферу. Був інший момент в цих кількох повідомленнях, який здивував.

— Що ж це таке?

— Сума трансферу. Ви бачили, фігурувало 7-8 млн євро. На таку суму зараз «Дніпро-1» навіть дивитися не стане.

Я просто нагадаю, що ще влітку, коли Довбик був без ігрової практики, за нього офіційно пропонували 10 мільйонів, а тоді у багатьох були сумніви, як вийде Артем після вимушеної перерви і травми, наскільки швидко зможе собі повернути тонус.

Зараз, коли він знову кращий бомбардир УПЛ після осінньої частини сезону та ще й підкріпив це результативністю в єврокубках, його ціна явно буде вищою, ніж влітку. Які 7-8 мільйонів?

— А чи є охочі стільки платити?

— Так, є. Забивні нападники на європейському ринку коштують навіть більших грошей. Артем справді досяг певного рівня, статусу. У найсильніших чемпіонатах Східної Європи більше немає доморощених форвардів його віку, досвіду, даних, які за останні два роки забивали настільки стабільно. Довбик за цей час забив 40 м’ячів. І забивав на всіх рівнях. Це гідний поваги показник, він підтверджує його клас.

— Конкретно які клуби виявляють до Довбика інтерес?

— Взагалі в трансферах, які поки не відбулися, про конкретику не говорять — все в процесі. Але можу вас запевнити, що є інтерес із чемпіонатів Англії, Італії, Франції, Туреччини, Бельгії. Це якщо говорити про команди, які запитували деякі дані, статистику, відео.

— При цьому Циганик казав, що Довбик нікуди не піде з «Дніпра-1», бо хоче стати чемпіоном і кращим бомбардиром УПЛ.

— Ну, звичайно, Артем має спортивні амбіції. Пріоритет — це перехід до сильного зарубіжного чемпіонату, і якщо взимку цей трансфер не складеться, то Артем, звичайно, докладе всіх зусиль, аби допомогти «Дніпру-1» у боротьбі за чемпіонство та подальше просування в єврокубках.

Сам Артем хотів би зіграти в Англії чи Італії, і клуби цих чемпіонатів можуть потягнути суму трансферу — для них це нормальна практика оплати за перехід стабільного бомбардира. А для Довбика важливо, щоб СК «Дніпро-1» заробив на його переході.

Добре, що є клуби, які зондують ґрунт і хотіли б придбати Довбика. Це буде справедливо стосовно «Дніпра-1», який багато зробив для становлення Артема.

— Яка ймовірність переходу Довбика вже цієї зими?

— Вона менша, ніж була влітку, але теж є. Справа в тому, що клуби з топ-5 чемпіонатів ведуть роботу дуже продумано, за планом. Тобто влітку зробили закупівлі, витратили більшу частину бюджету на трансфери, зайняли вакансії з ліміту на гравців не з ЄС. Нині мають скластися потрібні обставини: або хтось продасть провідного форварда чи легіонера і отримає вільні кошти, або трапиться травма.

Але тішить, що інтерес до Довбика стабільно високий і після сильного півріччя зростає. З’явився ще один клуб із топ-чемпіонату, головний тренер якого ще рік тому хотів запросити Артема до своєї колишньої команди, і зараз його інтерес тільки зріс.