Черкащанин Ющенко на мажорній ноті провів заключний матч року у складі «Шахтаря»U-19

5 Грудня, 2022

«Шахтар» U19 (Донецьк) упевнено перемагає «Дніпро-1» U19 (Дніпро) у заключному матчі року, а 17-річний Олександр Ющенко, який є вихованцем черкаського ФК «МАКС» (президент клубу і головний тренер Сергій Усаковський) , розпочавши гру в основі, відзначився забитим голом

«Дніпро-1» U19 (Дніпро) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 0:3 (0:3)

Голи: 0:1 Ющенко (18), 0:2 Пушкарьов (30), 0:3 Сігеєв (33)

«Шахтар» U19: Барченко, Дрозд (Савін, 78), Роспутько, Савченко, Булеза, Хромей, Лосенко (Янович, 46), Сігеєв (Сметана, 46), Ющенко (Бундаш, 65), Пушкарьов (Цуканов, 65), Погорілий (к)

«Шахтар» активніше розпочав поєдинок, і вже на 10-й хвилині нагоду відкрити рахунок змарнував Погорілий, не реалізувавши вихід сам на сам. Іще за кілька хвилин з убивчої позиції не забив Сігеєв (воротар). Утім «гірники» змогли втілити перевагу в результат. На 18-й хвилині Ющенко влучним ударом головою відзначився з подачі Лосенка – 0:1. Потім Пушкарьов після передачі Дрозда подвоїв рахунок, і відразу ж автор гола асистував Сігеєву, який розстрілював уже порожні ворота. «Дніпро-1» міг скоротити рахунок лише наприкінці тайму, коли Лебедєв небезпечно пробивав зі штрафного, але Барченко виручив на лінії.

У перерві Оскар Ратулутра освіжив центр поля двома замінами: Янович і Сметана вийшли замість Лосенка й Сігеєва. Команди перебували переважно в боротьбі, без явних моментів. Хоча господарі таки здійснили одну атаку з акцентованим завершальним ударом Лебедєва (Барченко парирував удар). «Шахтар» діяв за рахунком і грамотно довів матч до логічного завершення.

Команда Оскара Ратулутри перемагає в останньому матчі року і йде на зимову паузу, перебуваючи на 3-му місці за 3 матчів у запасі.

Джерело: shakhtar.com