Бондаренко забив гол із пенальті у товариській грі “Шахтаря” проти “Аустрії”

21 Січня, 2023

Ігрову частину зборів у Туреччині підопічні Ігора Йовічевіча розпочали матчем проти віденської “Аустрії”. За традицією, тренерський штаб донеччан багато експериментував зі складом та використав у двох таймах різних футболістів. У другому таймі зіграли черкащанин Артем Бондаренко і смілянин Іван Петряк.
У першій половині суперники майже порівну володіли м’ячем, проте забити вдалося австрійцям: після подачі кутового та виносу Джеймс Холланд здорово спіймав м’яч за меж штрафного з підбирання.
Після перерви донеччани діяли попереду вже активніше та агресивніше. Непогані можливості зрівнювати рахунок були у Криськіва, Сікана, Бондаренка, але не вистачало логічного завершення. Віденці в атаці виглядали ефективнішими та ледь не єдиний свій шанс довели до другого голу. До результативного удару призвела ще одна подача з кутового та влучний удар з повітря Коппа. У “гірників” часу вистачило лише на “гол престижу”: Коноплю звалили на правому краю штрафного, Бондаренко “точку” реалізував. До фінального свистка ще мав вихід один на один Сікан, проте перекинув голкіпера і не влучив у площину.
Контрольний матч
“Шахтар” (Донецьк, Україна) – “Аустрія” (Відень, Австрія) 1:2
Голи: Бондаренко 79 (пен.) – Холланд 24, Копп 72
“Шахтар” (перший тайм): Шевченко, Тотовицький, Гочолейшвілі, Михайліченко, Джурасек, Борячук, Кулаков, Очеретько, Фаріна, Назарина, Козік.
“Шахтар” (другий тайм): Трубін, Бондар, Матвієнко, Конопля, Степаненко, Зубков, Криськів, Топалов, Бондаренко, Петряк, Сікан.