Стартував обласний чемпіонат з футболу. «Альтаїр» Драбів – «Базис» Кочубіївка 0:2 (0:1)

28 Червня, 2020

«Альтаїр» Драбів – «Базис» Кочубіївка 0:2 (0:1)

27 червня 2020 р. 1 тур. Чемпіонат Черкаської обл. Вища ліга. смт Драбів. Стадіон «Драбів-Арена». +32. Без глядачів.

Арбітри: Є.Цибулько (Канів), В.Лобанов (Золотоніський р-н), В.Шланчак (Городище).

Делегат-інспектор матчу: П.Лаврінець (Канів).

«Альтаїр» Драбів: Д.Маценко, О.Гопка, В.Олефір, С.Стрикаль (В.Аджубей, 23), В.Таранушич (А.Манасян, 70), Я.Халілов, Д.Проценко (А.Олійник, 56), В.Погрібний (В.Саркісян, 26; В.Александров, 79), А.Вакуленко, В.Зоря, Д.Бреус. Запасні: Я.Магльований, Б.Белих. Тренер: Р.Поліщук.

«Базис» Кочубіївка: Ю.Клименко, С.Мачульський, Ф.Каплюченко, В.Гірський (В.Тастанкулов, 86), А.Дюжов, Ю.Гріщенко (Б.Полозюк, 89), О.Попсуй (М.Рибак, 70), В.Ординський (М.Осіпчук, 90+1), О.Лавріненко (В.Смілянець, 57), Б.Ястремський (С.Кравченко, 75), А.Тепляков. Запасний: Р.Кузьмак. Тренер: С.Янчук.

Голи: С.Мачульський (19 пен.), М.Рибак (87).

Вилучення: В.Олефір (80).

Нарешті-нарешті стартував обласний чемпіонат з футболу. Проте радість швидко змінилась розпачем. Триклятий коронавірус не дозволив вболівальникам зайняти звої звичні місця та трибунах стадіону. Делегат-інспектор матчу принципово і ретельно виконував свої функціональні обов’язки – відтак, гра пройшла за повної відсутності глядачів та навіть повідомлень диктора. Дуже боляче було спостерігати як вимушено завертали людей, особливо похилого віку.

Матч відкриття нового чемпіонату по суті був центральною грою першого кола та відміненого поєдинку за Суперкубок. Команди продовжили встановлену традицію – перемагати на полі свого суперника.

Звітна гра не була динамічною: літня спека, чоловіча боротьба, часті зупинки та вимушена відсутність болбоїв (хлопчиків, що подають м’яч).

Першими небезпечний момент на старті матчу створили господарі поля – Денис Бреус вправно закинув шкіряну кулю на хід Вадиму Таранушичу, втім, новачок «Альтаїра» поцілив у сітку із зовнішнього боку. «Базис» не забарився із відповіддю: не без допомоги рикошету Богдан Ястремський поцілив у стійку воріт.

Рахунок у матчі було відкрито всередині першого тайму. Спочатку голкіпер драбівчан Денис Маценко ногами на ближній стійці парирував підступний постріл Олександра Лавріненка, а потім був «лінивий» пенальті. Нападник кочубіївців наносив удар – захисник господарів поля Володимир Олефір, який знаходився в метрі, як не намагався все ж не зміг фізично вчасно прибрати руку – і це, на жаль, 11-метровий. Удар з «позначки» чітко реалізував Сергій Мачульський.

Провівши дві заміни, діючий чемпіон прагнув відігратися ще до перерви. Під час розіграшу кутового Вадим Таранушич в падінні головою пробив трохи вище поперечини приїжджої команди, а Денис Бреус запам’ятався дальнім потужним пострілом.

Після відпочинку драбівчани, намагаючись нагнітати тиск на ворота «Базиса», натомість отримали неприємності біля власних. Двічі воротам господарів поля загрожував екс-гравець «Альтаїра» Володимир Ординський, а після удару Вадима Смілянця захисник Володимир Олефір головою перевів «смугастого» на кутовий.

Шанс забити гол за господарів поля мав Антон Вакуленко, який вицілював із кута карного майданчика, а рикошет від спини захисника з Уманщини ледь не зіграв на користь «Альтаїру».

Наприкінці поєдинку відчувалося, що драбівчани почали фізично просідати (вочевидь, участь переважної більшості гравців команди у міні-футбольному турнірі Кубка мера Черкас дала про себе знати). А тут ще й арбітр матчу прийняв занадто жорстке рішення, «запаливши» червону картку перед Олефіром за фол в центрі поля.

«Крапку» в маті було поставлено на 87-ій хвилині, коли Микола Рибак результативно замкнув передачу з правого флангу.

У підсумку маємо заслужену перемогу гостей 0:2 та накручену інтригу вже на старті нового сезону.

У наступному турі «Альтаїр» поїде на гостини до Монастирища, а на «Базис» очікує важкий виїзд в Степанці.